All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Hrvatica (18) prevarena u Austriji: Otišla da čuva decu za 400 evra, vratila se bez dinara

– Na sve to mi je rekla: “Ja sam te izvukla iz rupe!”

Mlada Hrvatica tvrdi da je prevarena dok je radila u Austriji za kumu, a svoju priču odlučila je javno da podeli da se nekome ne bi dogodilo isto. Naime, pre dve godine, kada je imala 18, odlučila se da ode u inostranstvo.

Otišla je u Beč kod kume koja joj je, kako svedoči u jednoj grupi u kojoj se okupljaju hrvatski iseljenici i oni koji traže posao u inostranstvu, ponudila da joj čuva decu, prenosi CroExpress.

– Za mene je to bilo ostvarenje sna i bez razmišljanja sam prihvatila. Moj posao je bio briga o deci i poslovi po kući (sve osim kuvanja). Svaki dan sam radila od 7 ujutru do 8-9 uveče i tako 4 i po meseca. Plata je trebala da mi bude 400 evra. Prvi mesec su mi dali 200 evra, jer sam htela das idem kući za doček, a drugih 200 će mi kao dati kada se vratim. Međutim, tih 200 evra je bio jedini novac koji sam ja dobila od njih. Drugi mesec prolazi, treći, četvrti. Svaki dan je radni, ali novca nema – piše ova devojka.

Kada bi pitala kumu za platu, rekla bi joj da se strpi.

– Ćutala sam jer sam mislila da neće ona da me prevari, ipak mi je to kuma. Naravno, nikada me nisu prijavili. Kada sam shvatila da od toga nema ništa, da me ona iskorišćava i da nikada neću dobiti novac odlučila sam da se vratim kući – jada se devojka.

– Njima sam rekla da mi je baka bolesna i da moram kući i pitala da mi daju novac koji sam pošteno zaradila. Na to su mi rekli da će me oni odvesti u Hrvatsku, a da će mi novac uplatiti kroz par dana. I evo, prošle su skoro dve godine, novac nikada nisam dobila.

Prevarena devojka poručuje i drugima da paze gde idu.

– Ako vidite da vam neko nije platio na vreme, bolje odmah idite dok se taj iznos nije uvećao, da vam se ne bi dogodilo da kao ja radite četiri meseca za džabe svaki dan po 13-14 sati. Znam da je trebalo odmah da odem, kao što će vas većina reći, ali bila sam mlada i nisam znala tada još da su ljudi danas pokvareni i da svako gleda da te iskoristi. I na to sve ona mi kaže: “Ja sam te izvukla iz rupe.” Šta si me izvukla, iskoristila me, eto dokle je išlo! Pazite gde idete i izbegavajte naše ljude, mene je moja kuma prevarila, a kamoli neko ko vas ne zna – zaključuje devojka.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top