All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

HRVATE UJEDINILO LOŠE OBRAZOVANJE: Protesti protiv katastrofalne reforme u sedam gradova (VIDEO)

U Zagrebu i još sedam hrvatskih gradova održavaju se protesti na kojima učesnici izražavaju nezadovoljstvo zbog zaustavljanja reforme obrazovanja i zabrinjavajućeg stanja u obrazovnom sistemu.

Protesti se održavaju i u Rijeci, Splitu, Zadru, Poreču, Karlovcu, Osijeku i Slavonskom brodu, prenose hrvatski mediji pod sloganom “Čekajući tramvaj zvani kurikularna reforma: godinu dana kasnije”.

Učesnici protesta u Zagrebu okupili su se na Trgu bana Jelačića, odakle su
krenuli ka Trgu kralja Tomislava, gde će se izneti konkretni zahtevi za boljim i transparentnijim sprovođenjem kurikularne reforme.

Neki od učesnika nose transparente “Budućnost naše dece se urušava”, “Obrazoavnje nije vic-an”, “Opus dej, go avej” .

Glavni zahtevi demonstranata su razrešenje ministra nauke, obrazovanja i sporta Pave Barišića, kao i predsednice Posebnog stručnog povereništva Dijane Vican, jer smatraju da je odgovorna što proces izbora članova Ekspertne radne grupe nije bio transparentan.

“Protestom ćemo obeležiti godinu dana od prošlogosišnjeg protesta, kada se na Trgu bana Jelačića okupilo 40.000 ljudi, a sveukupno u hrvatskim gradovima njih 50.000, koji su tražili bolje obrazovanje i sprovođenje obrazovne reforme kako je ona bila zamišljena”, rekao je novinarima Marijo Bajkuša iz GOOD inicijative koja je organizovala protest.

 

Prema njegovim rečima, u proteklih godinu dana nije se dogodilo ništa. “Želimo transparentnu, nezavisnu i na demokratskim postupcima utemeljenu obrazovnu reformu”, istakao je on.ž

Povorka s Trga kreće prema Zrinjevcu. Za budućnost djece ❤️

Posted by Net.hr on Donnerstag, 1. Juni 2017

(Dijaspora.news/24sata hr)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top