All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

Hristina (11) je rastom duplo niža od svojih vršnjaka: Trpi nesnosne bolove, roditelji su očajni, a lekari ne znaju od čega boluje (FOTO) (VIDEO)

Na ispitivanje u Vašington malena devojčica bi sa majkom trebalo da krene za dve nedelje, naravno, ako do tada prikupe neophodan novac.

Devojčica Hristina Mitrevska iz Skoplja ima 11 godina, ali je rastom duplo niža od svojih vršnjaka zbog teške i neotkrivene bolesti sa kojom se suočava.

Ona je jedina osoba u Makedoniji sa retkim endokrinološkim stanjem i najtežim oblikom hroničnog obolenja. Makedonski lekari to još nisu uspeli da utvrde, pa roditelji malene devojčice jedinu šansu vide u Americi , tačnije u VAšingtonu, gde je Hristina pozvana na besplatnu eksperimentalnu dijagnostiku.

Printskrin: Youtube/TV Telma

Iako je duplo niža od svojih vršnjaka, malena Hristina se po ničemu drugome ne razlikuje od njih. Ima iste želje, voli da crta, da svira na električnom klaviru i peva, da se igra, ide u školu…

– Ipak, najveća želja mi je da porastem, da nemam više bolova i crvenila na nogama i da mogu da sedim. Ni sa decom ne mogu da se igram jer sama uopšte ne izlazim napolje – rekla je mala Hristina reporterima skopske televizije Telma.

Poslednjih nekoliko meseci su posebno teški za ovu malenu i veselu devojčicu.

Printskrin: Youtube/TV Telma

Hormonalna terapija koju je do sada primala kao da uopšte nije delovala, telesna temperatura joj je stalno iznad normale, a noge, koje polako prekriva crvenilo, otkazuju joj.

Njen doktor, Zoran Gučev vidi tračak nade u Vašingtonu gde je poslao aplikaciju za besplatnu eksperimentalnu dijagnostiku. Srećom, od hiljade prijavljenih, baš Hristina je odabrana da eksperti iz celog sveta rade na njenom slučaju kako bi joj se konačno utvrdila prava dijagnoza.

Problem je, međutim, što njeni roditelji namaju oko 8.200 evra koliko košta put i smeštaj u Vašingtonu dok bude trajalo ispitivanje.

Printskrin: Youtube/TV Telma

– Devojčica je počela mnogo da pati i propada. Najsrećnija majka bih bila kad bi joj se otkrila prava dijagnoza i pronašao lek, samo da Hristina više nema bolove. Ima toliko jake bolove da nam se srce cepa dok je gledamo kako pati. Ranije nije imala toliko jake bolove, ali poslednja dva meseca oni su užasni, neizdržljivi – kaže majka male Hristine.

Na ispitivanje u Vašington malena devojčica bi sa majkom trebalo da krene za dve nedelje, naravno, ako do tada prikupe neophodan novac.

Zahvaljujući kampanji koju je preko socijalnih mreža pokrenula grupa Edinstvenata, Hristina i njeni roditelji se nadaju da će ipak otići i da će joj se otkriti prava dijagnoza, ali i lek za njenu tešku bolest.

 

U videu pogledajte priču o malenoj Hristini:

 

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top