All for Joomla All for Webmasters
Vesti

HOROR U NJUJORKU! Dadilja zaklala dvoje dece koje je čuvala, majka mališana zatekla užasan prizor!

Po rečima glavne tužiteljke, koje odbrana nije osporila, Krim je zatekla Ortegu, doseljenicu iz Dominikanske Republike, kako stoji u kupatilu, a dvoje dece je ležalo u kadi u krvi

Na sudu u Njujorku počelo je u četvrtak suđenje dadilji koja je 2012. zaklala dvoje dece koje je čuvala u njihovom luksuznom stanu blizu Central Parka. Sud treba da odluči da li je dadilja u trenutku ubistva bila svesna šta čini ili da je kod nje došlo do pomračenja svesti.

Dogodilo se to 25. oktobra 2012. u četvrti “Upper West Side”. Dadilja Joselin Ortega (50) je kuhinjskim nožem u kupatilu zaklala šestogodišnju Luciju i dvogodišnjeg Leona.

Foto: Tanjug/AP/The Daily News

Otac Kevin Krim je bio na putu. Majka Marina Krim koja je pošla po Luciju u plesnu školu, odakle je dadilja trebala da je dovede, vratila se u panici kući sa trećim djetetom Nesijem kada je videla da Lucije tamo nema.

Po rečima glavne tužiteljke, koje odbrana nije osporila, Krim je zatekla Ortegu, doseljenicu iz Dominikanske Republike, kako stoji u kupatilu, a dvoje dece je ležalo u kadi u krvi.

Ortega je tada pokušala da se ubije ubadajući sebe u vrat nožem, ali je preživela.

Krim je na sudu rekla da joj je dolaskom trećeg deteta bila potrebna pomoć u kući kako bi deca svakodnevno uz dvojezičnu školu i vrtić stizala na razne aktivnosti.

Foto: Tanjug/AP

Činilo se da je Ortega savršena dadilja: nikad nije kasnila, izvršavala je sve što je gazdarica tražila, nikada “ništa nije tražila, pa ni povišicu”. A Krim, koja je sa njom razgovarala na španaskom, bila je srećna što deca upoznaju tu kulturu.

U dve i po godine Krim se setila samo “jedne prave svađe”, kada joj je predložila da nekoliko sati dodatno radi kod njene prijateljice kako bi više zaradila. Ortega se sa njezinom prijateljicom ponašala “skandalozno”, rekla je.

Foto: Tanjug/AP/WYNY-TV

Ali ispad je brzo zaboravljen i Krimovi su u februaru 2012. čak otputovali u Dominikansku Republiku gde su dva dana proveli kod porodice Ortega.

Glavna tužiteljka Groves je priznala da se “možda nikad neće saznati” razlog Orteginog čina, spomenuvši da je možda bila pod stresom zbog dolaska svog 17-godišnjeg sina u Njujork koji je dotad bio u Dominikanskoj Republici i zbog gubitka stana pa je u njoj raslo nezadovoljstvo poslom kod Krimovih.

Foto: Tanjug/AP/WYNY-TV

Ali advokat optužene Valeri Van Ler-Grinberg je pred porotom zastupala mišljenje da je kod Ortege u trenutku ubistva došlo do pomračenja svesti.

Ona misli da optužena od detinjstva “pati od hronične psihičke bolesti” koju nije lečila u Dominikanskoj Republici. Zbog toga je “čula glasove, pokazivala psihotičan način razmišljanja i imala halucinacije” što ju je nagnalo na zločin.

Foto: Tanjug/AP

Ortega u petak nastavlja da daje iskaz. Sudski postupak koji će voditi sudija Gregori Karo trebao bi da traje tri meseca.

(Dijaspora News/Hina)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top