All for Joomla All for Webmasters
Srbija

GODINA TEK POČELA, A VEĆ JE CRNA Svakih 7 dana u Srbiji je UBIJENA PO JEDNA ŽENA

Marijana Grahovac osma je žena koja je izgubila život u porodičnom nasilju u Srbiji od početka godine. Za njenu smrt osumnjičen je njen suprug koji ju je navodno gurnuo sa mosta u ledeni Dunav u Novom Sadu. Crna statistika kaže da je u ovoj godini u proseku na svakih nedelju dana ubijena po jedna žena, a svim slučajevima za ubistva se sumnjiče članovi porodice ili bliski prijatelji.

Žene su ubijali su ih supruzi, prijatelji, vanbračni partneri, sinovi, pa i unuci.

Mira Šarac

Prvo žrva porodičnog nasilja u ovoj godini bila je Mira Šarac (63) iz Rume, majka bivšeg fudbalera, a sada fudbalskog trenera Dragana Šarca.

Ubijena Mira

Foto: Privatna arhiva Ubijena Mira

Za njeno ubistvo osumnjičen je unuk Srđan Mijailović (24) koji je uhapšen nekoliko sati nakon ubistva, dok se od policije skrivao u kompjuterskoj igraonici. Naime, unuk je došao kod babe i sa više uboda nožem je ubio. Beživotno telo starice u stanu pronašao je poznanik koji je na licu mesta zatekao i unuka.

Prema nezvaničnim informacijama, čovek je mladića upitao gde mu je baka, a on je kratko odgovorio da je otišla kod komšinice. Međutim, poznanik nesrećne žene shvatio je da nešto nije u redu, pa je pokušao da uđe u njeno kupatilo u stanu, međutim nije mogao da otvori vrata. Tada je na podu ugledao kako na pločicama, u lokvi krvi, leži telo starice.

Srđan M.

Foto: Privatna arhiva Srđan M.

Za to vreme, unuk ubica pobegao je iz stana. Da stvar bude još bizarnija mladić je nakon ubistva svoje babe otišao u kompjutersku igraonicu.

Policija je odmah krenula u potragu za njim i pronašla ga kako sedi za računarom i igra igrice. Prema nezvaničnim navodima, nije se opirao hapšenju.

Aleksandra i Milena Vasić

Srbiju je šokiralo ubistvo Aleksandre (30) i njene majke Milene Vasić u Smederevu, dok je osumnjičeni za ubistvo Aleksandrin nevenčani suprug Dalibor Smijonović (33).

Aleksandra i Milena Vasić

Foto: Privatna arhiva Aleksandra i Milena Vasić

Iako se u prvom momentu mislilo da su svo troje izgoreli u užasnom požaru, vrlo brzo je otkriveno da je zapravo Dalibor ubio ženu i njenu majku, a onda nožem ubo i sebe i zapalio kuću!

Dalibor Smijonović

Foto: Privatna arhivaDalibor Smijonović

Istragom je otkriveno da je Aleksandra bila trudna. Navodno je do tragedije došlo jer se njena porodica protivila braku sa Daliborom.

– Jeste, bila je trudna… Majka je bila protiv tog braka, samo toliko mogu da vam kažem – u pola glasa šrogovara komšinica ostavljajući rečenicu nedovršenom.

Bojana Miletić

Jovan Veršanski (24) osumnjičen je da je nožem usmrtio svoju devojku Bojanu Miletić (21)  u svlačionici lokalnog fudbalskog kluba u selu Stanišić kod Sombora.

On je u tom periodu, kako je otkriveno nakon nekoliko dana, imao zabranu prilaska Bojani zbog ranijih problema i nasilja, a ubistvo je počinio tek pošto je izašao iz dvonedeljnog pritvora.

Jovan i Bojana bili su nekoliko meseci u vezi

Foto: Privatna arhiva Jovan i Bojana bili su nekoliko meseci u vezi

Njih dvoje su bili nekoliko meseci u burnoj vezi, često su raskidali i mirili se. A kako je nakon zločina ispričala majka mladića on je često govorio da ne može da živi bez nje. Nesrećna žena ispričala je da je sin i njoj pretio da će je zaklati, ali da se ona nije obazirala na te pretnje.

Ona je nakon ubistva ispričala da se odrekla svog sina i da je Bojana bila divno dete.

Gordana Ž. i Borka Jakovljević

Dva ubistva dogodila su se u Kruševcu u istom danu, a u oba slučaja u pitanju je bilo porodično nasilje. Gordanu Ž. (64) ubio je nožem njen nevenčani suprug Stojan M. (60).

Istoga dana u susednom selu Pepeljevcu Bojan Jakovljević (37) takođe nožem ubio je svoju majku Borku (56).

Vladanka Vučeljić

Javnost u Srbiji šokirao je i slučaj ubistva Vladanke Vučeljić (54) na Novom Beogradu.

Vladanka Vučeljić

Foto: Privatna arhiva Vladanka Vučeljić

Ona je ubijena s leđa hicima iz pištolja dok je otključavala vrata zgrade u kojoj je stanovala. Za ubistvo je osumnjičen advokat D. K. (68), s kojim je Vladanka neposredno pre toga raskinula dugogodišnju ljubavnu vezu. Ćerka nesrećne žene čekala je majku u stanu da se vrati kući, a umesto nje probudila ju je policija i saopštila joj najgore vesti. Advokat je uhapšen i nalazi se u pritvoru. Kako je ispričala Vladankina ćerka, on nije mogao da podnese da ga ona više ne voli zbog čega ju je hladokrvno ubio.

(dijaspora.news/blic.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top