All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

GAS DO DASKE: BiH uz pomoć EU gradi gasovod vredan 80 miliona evra

Bosna i Hercegovina bi u skorijoj budućnosti trebalo da počne izgradnju novog gasovoda kojim bi se stvorio alternativni pravac za dostavljanje tog vrlo važnog energenta, a projekt bi koštao oko 80 miliona eura.

Kako navodi Večernji list BiH, projekat bi trebalo da bude finansiran iz sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj, te bi njegovom izgradnjom BiH dobila 160 kilometara novog gasovoda.

Direktor “BH-Gasa” i članovi Uprave hrvatskog “„Plinacroa”” potpisali su krajem prošle nedelje memorandum o razumevanju i saradnji izmeđuu “BH-Gasa” i tog hrvatskog operatora transportnog gasnog sistema, kojim su definisana područja saradnje u kojima će se u idućem periodu intenzivirati aktivnosti u pogledu realizacije razvojnih projekata, piše Večernji.
Kako pišu, gasovod koji bi iz Zagvozda išao do Novog Travnika dužine je oko 160 kilometara, a okvirna cena projekta bila bi oko 80 miliona eura.

Iz BH-Gasa objašnjavaju kako bi, ako se sve bude odvijalo po planu, u idućih 12 meseci mogle biti gotove studije uticaja na okolinu, finansijske studije, a nakon toga bi se moglo krenuti u eksproprijaciju zemljišta, piše Večernji list.

(Dijaspora.news/Tanjug)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top