All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Formiran ogranak crnogorske zajednice u gradu Karmelo u Urugvaju

Krajem januara ambasador Crne Gore u Republici Argentini Gordan Stojović posjetio je prvi put članove novoformiranog ogranka crnogorske zajednice u gradu Karmelo u Urugvaju. Sastanku su prisustvovali počasni konzul CG u Urugvaju Mario Klisić, predsjednik crnogorske zajednice iz Montevidea Nikolas Klisić, gradonačelnica Karmela Alisija Espindola, kao i veliki broj potomaka crnogorskih iseljenika iz tog grada.

Na sastanku, koji je održan u Domu kulture u Karmelu, razgovarano je o organizovanju potomaka iseljenika iz ovog grada u zajednicu koja bi kasnije bila integrisana u Zajednicu Crnogoraca u Montevideu, kao i mogućoj projekciji filmova crnogorske kinematografije i realizaciji kursa crnogorskog jezika koji se uspješno održava u našoj zajednici u Montevideu.

Prvi Crnogorci su se doselili u Karmelo prije više od sto dvadeset godina, a uglavnom su radili u kamenolomima. Naši iselejnici u ovom urugvajskom gradu uglavnom vode porijeklo iz Pipera i šire okoline Podgorice, a najčešća prezimena su Marković, Bosarić, Alagić, Bošković i dr, navodi se u saopštenju Ambasade CG u R. Argentini.

Dijaspora.news/Uprava za dijasporu

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top