All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Fondacija princeze Katarine donirala pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji

Fondacija princeze Katarine, Lajflajn Čikago i udruženje Kraljevina Srbija isporučili su novi frižider, mašinu za pranje veša i pakete sa hranom, sredstvima za higijenu, odećom i igračkama porodici Savić iz Koretišta u Gnjilanu, saopštila je Kancelarija prestolonaslednika Aleksandra.

Porodica Savić broji čak 24 člana od kojih je 11 dece, a svi žive u jednoj kući. Vrednost isporučene pomoći iznosi više od 300.000 dinara, a ovom prilikom isporučeno je i oko 200 paketa osnovnih životnih namirnica i igračaka srpskim porodicama i deci u Gračanici.

Humanitarna organizacija Lajflajn Čikago obezbedila je finansijska sredstva za ovu humanitarnu isporuku uz pomoć tri kola srpskih sestara iz Sjedinjenih Američkih Država, koje pomažu njihovu organizaciju i Fondaciju Princeze Katarine dugi niz godina.

Posebnu zahvalnost donatori upućuju kolima srpskih sestara iz države Ilinois, pri srpskoj pravoslavnoj crkvi Sveti Đorđe iz Džolijeta,  srpskoj pravoslavnoj crkvi Sveti Arhangel Mihailo u Lansingu, Sestrinstvu Kneginja Zorka iz Lansinga, kao i Narodnoj kuhinji „Majka devet Jugovića“ na organizaciji i pomoći pri podeli paketa pomoći, kaže se u saopštenju.

dijaspora.news/nasiusvetu.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top