All for Joomla All for Webmasters
Srbija

EKSLUZIVNO Deo novca od ORUŽJA Haradinaj ulaže u nekretnine u SRBIJI

Deo novca koji zarađuje od šverca oružja kroz Srbiju, klan Ramuša Haradinaja ulaže u gradnju nekretnina po Vojvodini, saznaje “Blic”.

Foto: RAS Srbija

Klan koji operativno vode Daut Haradinaj, brat bivšeg vođe zločinačke OVK, Đuk Nikolaj Dukađini i Ljuljzim Beriša godinama švercuje oružje preko Srbije, a kako bi bili sigurni da neće biti ometanja, imaju plaćene ljude na važnim pozicijama – u vrhu novosadske policije. Da bi mreža bila potpuna, sarađuju i sa jednim od najvećih vojvođanskih autoprevoznika koji oružje vozi na Kosovo. Kako smo pisali u prethodnim nastavcima, prošlog petka kroz Srbiju je prošao njihov novi tovar oružja u kojem se nalazilo 1.200 komada kratkih automatskih pušaka, “zbrojevke”, i mnogobrojno lako naoružanje. Trojka Haradinaj-Dukađini-Beriša bila je 25. novembra u Novom Sadu kako bi isplatila svoje kontakte, ali se i dogovorila o daljim koracima u vezi sa ulaganjem novca u Srbiju.

– Svesni da ih niko ne dira, odlučili su da deo novca od oružja operu u Srbiji. Ušli su u posao sa gradnjom nekretnina, stambenih zgrada po predgrađima Novog Sada, u Staroj Pazovi i još nekim vojvođanskim mestima. Partner im je jedan veliki novodsadski građevinski preduzimač, a okupljaju se povremeno u Novom Sadu. Lako je otkriti koje zgrade su građene njihovim novcem, uglavnom na interfonu možete videti albanska prezimena na dva ili više stanova u istoj zgradi – priča naš izvor iz bezbednosnih službi.

Srpka policija nije se ozbiljno bavila švercom ove grupe. Mafijaši imaju sigurnost u svom čoveku u novosadskoj policiji koji prati tovar do Sremskih Karlovaca gde obezbeđuje bezbedan pretovar na kamione koji idu na Kosovo. Ovu rutu koristili su Albanci još u vreme raspada Jugoslavije kada je oružja bilo svuda i kada je bilo potrebno svima. Sa političkim promenama na Kosovu preuzeo ga je Ramuš Haradinaj koji je iz doba OVK imao svoje ljude i organizovanu strukturu “vojnika” koji ne prezaju ni od čega. Put švercovanog oružja danas najčešće vodi do Sirije i Iraka, odnosno ISIS-a .

REAGOVANJE: Laž je da je oružje prevoženo brodom “Lađar”

Nakon pojavljivanja vesti na temu šverca oružja plovnim putevima Srbije u kome se eksplicitno navodi da je ono vršeno brodom “Lađar”, obaveštavamo građane i državne institucije Republike Srbije da je u pitanju namerna i opasna laž namenjena isključivo u cilju diskreditacije Udruženja profesionalnih lađara Srbije i njenog predsednika Branislava Vajde, koji je u navedenom periodu obavljao poslove zapovednika, u članku imenovanog broda, u Evropskoj uniji, stoji u saopštenju Udruženja lađara.

(Dijaspora.news Izvor blic.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top