All for Joomla All for Webmasters
Srbija

EKSKLUZIVNO! CG MAFIJA HTELA DA UBIJE ŠEFA POLICIJE! Veliko hapšenje u Beogradu

Petorica pripadnika crnogorske mafije privedena su u Beogradu zbog sumnje da spremaju atentat na načelnika MUP Veselina Milića

Petorica crnogorskih državljana koji su krajem aprila uhapšeni u Beogradu pripremali su ubistvo načelnika beogradske policije Veselina Milića,

Lisice na ruke 24. aprila na Čukarici stavljene su Nemanji Zurovcu (20) i Strahinji Kneževiću (29), koji su, kako se sumnja, trebalo da budu izvršioci ovog zločina. Na dan kad su uhapšeni, kako otkriva izvor Kurira iz tužilaštva, vraćali su se sa takozvanog ispucavanja – vežbanja gađanja uoči atentata.

Šokantna otkrića

– Pretresom BMW u kom su bili Zurovac i Knežević pronađen je pištolj „valter“ sa prigušivačem, dva prazna okvira za municiju, kao i karton sa rupama nastalim pucanjem iz ovog pištolja. Iako je odmah bilo jasno da se radi o pripremi ubistva, a u prvom momentu se verovalo da je meta trebalo da bude crnogorski državljanin koji boravi u okolini Beograda, prikupljanjem i analizom dokaza i saslušanjem svedoka, došlo se do šokantnih saznanja – da je meta bio šef policije – otkriva izvor iz Specijalnog tužilaštva.

On objašnjava da je protiv njih zasad podneta prijava samo zbog nelegalnog nošenja oružja Drugom osnovnom tužilaštvu, po čijem zahtevu im je i određen pritvor, ali da bi rad na ovom slučaju uskoro moglo da preuzme Specijalno tužilaštvo.
– Žrtva je trebalo da bude visoki policijski funkcioner. Na sreću, ubistvo je sprečeno u poslednjem trenutku. Sada je na nama da prikupimo dokaze i otkrijemo naručioce zločina, kao i njihov motiv. Upravo na osnovu saznanja koja smo dobili, samo dva dana posle prvog, usledilo je i drugo hapšenje Crnogoraca koji su ilegalno ušli u Srbiju – objašnjava naš sagovornik.
– Uhapšeni su Vladimir Roganović, Igor Bošnjak i Luka Medić. Kod njih su pronađena falsifikovana dokumenta, a utvrđeno je da je „štek-stan“ u blizini načelnikovog, u kom su boravili Zurovac i Knežević, iznajmio upravo Luka Medić – otkriva sagovornik Kurira.

Veza s navijačima

Luka Medić bio je saradnik vođa navijača Partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je u oktobru 2016. ubijen u Beogradu, i Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, uhapšenog zbog sumnje da je ubio Vlastimira Miloševića.

Inače, policije Crne Gore i Srbije proveravaju i da li su dva hapšenja povezana s podmetanjem bombe pod automobil Duška Roganovića, brata uhapšenog Vladimira Roganovića. Posle eksplozije u Herceg Novom je ostao bez obe noge.
Crnogorci potvrdili
UKLJUČENI SMO U ISTRAGU

Crnogorske Vijesti prenele su izjavu visokog funkcionera policije susedne države koji je potvrdio da su u istragu hapšenja u Beogradu uključeni i oni.
– Operativne informacije govore da su imali konkretan zadatak, ali zasad im se stavlja na teret samo nedozvoljeno držanje oružja – prenele su izjavu sagovornika iz vrha crnogorske policije Vijesti. Crnogorska policija, kako je naveo, početkom aprila je za Zurovcem raspisala poternicu jer je u februaru u Igalu, na ručno rađenom pištolju u obliku hemijske, mecima i fantomki, pronađen njegov DNK.
Snimci kamera
PRIKUPLJAJU SE DOKAZI

Sagovornik Kurira iz srpskog tužilaštva kaže da nema sumnje da su petorica crnogorskih državljana došla da „izvrše nečiji zadatak“.
– U Srbiju su ušli ilegalno, iznajmili stan u blizini zgrade u kojoj živi Veselin Milić, vežbali gađanje i koristili falsifikovana dokumenta. Prikupljaju se svi dokazi koji upućuju da su najmanje mesec dana pripremali lokaciju za likvidaciju, kao i plan za bekstvo – otkriva sagovornik Kurira.
Veselin Milić
BEZ KOMENTARA

Novinar Kurira je juče u toku dana, na broj poznat redakciji, više puta pokušao da stupi u kontakt i s načelnikom Ministarstva unutrašnjih poslova za grad Beograd Veselinom Milićem, ali on nije odgovarao na pozive i poruke.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top