All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

DRAMATIČNO UPOZORENJE BRITANSKE VLADE: U ovoj zemlji regiona se očekuju TERORISTIČKI NAPADI

Vlasti Velike Britanije upozorile su građane koji planiraju da posete BiH na mogućnosti terorističkog napada.

U upozorenju britanske Vlade se navodi da napadi mogu biti nasumični, kao i da se može desiti da meta bude neko mesto koje posećuju stranci.

Britanske vlasti upozoravaju i na mogućnost napada terorista na verske objekte, javlja Srna.

U upozorenju, koje je izdato budući da BiH svake godine poseti 9.000 Britanaca, napominje se da su se u toj zemlji 2015. godine desila dva teroristička napada – 27. aprila u Zvorniku, gde je ubijen jedan policajac, a dva ranjena i 18. novembra 2015. godine u sportskoj kladionici u Rajlovcu, u blizini Sarajeva, kada su usmrćena dvojica pripadnika Oružanih snaga BiH, a tri lica ranjena.

Postoji verovatnoća da bi teroristi mogli da izvrše novi teroristički napad u ovoj zemlji – navodi se u upozorenju objavljenom na stranici za informisanje Vlade Velike Britanije.

U upozorenju se ukazuje da minska polja u BiH i dalje predstavljaju opasnost, naročito u izolovanim seoskim područjima i na planinama.

Usljed pojave poplava i klizišta prethodnih godina, minska polja su pomerena, a oznake koje upozoravaju na opasnost su uništene, navodi britanska Vlada.

Stopa kriminala usmjerenog protiv stranih državljana je u suštini niska, ali trebali biste se čuvati džeparoša u gradovima i u vozilima javnog prevoza. Posebnu pažnju treba obratiti na mesta koja su popularna među turistima, savetuje se Britancima koji planiraju da putuju u BiH.

Britanske vlasti napominju da evropska zdravstvena knjižica ne pokriva BiH i preporučuju svojim državljanima da pre nego što krenu u ovu zemlju pribave putničko i zdravstveno osiguranje, koje uključuje i evakuaciju ambulantnim helikopterom.

(Dijaspora.news/Avaz.ba)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top