All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Dvojicu Crnogoraca i Bosanca u Njemačkoj JURILI 28 policijskih automobila!

Službenicima saobraćajne policije na jednom punktu za kontrolu teških vozila u blizini Hamburga, dva državljanina Crne Gore, stara 22 i 26 godina, i državljanin BiH (23) normalan radni dan pretvorili su u haos.

Njemačka policija u četvrtak rano ujutro ugledala je Fiat Stilo, koji im je privukao pažnju jer je imao ukradene tablice, pa su pokušali da ga zaustave, kako bi provjerili vozača. No, on nije stao i uslijedila je dramatična potjera, kakva se ne pamti na sjeveru Njemačke.

Vozač Fiata bježao je auto-putevima, prolazeći kroz crvena svijetla na semaforu i kršeći ograničenja maksimalno dozvoljene brzine. Jurilo ga je čak 28 patrolnih policijskih automobila, a neki sporedni putevi su bili blokirani, da ne bi stradali nevini učesnici u saobraćaju.

Policija je na auto-putu postavila dva patrolna automobila kao barikadu, ali je vozač Fiata uspio da ih izbjegne. Tom prilikom je zamalo pregažen policajac, koji se spasio skokom u stranu, ispalivši tri metka iz službenog pištolja u pokušaju da zaustavi Stilo.

Automobil se potom zabio u drvo, ali to nije bio kraj potjere. Vozač i dvojica njegovih saputnika su izašli iz vozila i pokušali da pobjegnu, ali su uz pomoć policijskih pasa sva trojica uhapšena.

Ustanovljeno je da su dvojica državljani Crne Gore, te da jedan ima državljanstvo BiH. Najgore je prošao Bosanac, kog je tokom potjere ujeo policijski pas. Pretpostavlja se da je za volanom bio 22-godišnji Crnogorac, kom je određen pritvor, dok njegovi saputnici pušteni nakon uzimanja otisaka prstiju.

dijaspora.news/Oslobođenje

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top