All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Drama srpskih turista na Braču: Hrvatski ministar ih spasao sigurne smrti

Hrvatsku je u utorak popodne zahvatilo nevreme, a u olujnom moru pokraj Milne na Braču zateklo se dvoje srpskih državljana, u čijem spasavanju je pomogao hrvatski ministar rada Marko Pavić, piše 24sata.hr.

Otac i ćerka iz Beograda spasavali su brod i završili u moru. Nisu mogli da se popnu nazad i umalo su završili na oštrim stenama. Pomogli su im ministar rada i još jedan meštanin.

POLA SATA BORILI SE S NEVREMENOM

Pola sata borili su se Tihomir Proševski i njegova ćerka Violeta s nevremenom pokušavajući da usidre brod, ali sidro im je bilo preslabo da zadrži brod izložen rastućim naletima talasa i udarima vetra, pa se u jednom trenutku kanap koji drži sidro zapleo u propeler motora i brod je ostao bez pogona. Proševski je skočio s broda da rasplete kanap, a za njim je u strahu skočila i njegova ćerka. U panici, jer su se usred oluje zatekli u moru, zaboravili su da spuste merdevine i više nisu mogli da se popnu na brod.

Nevreme na Korčuli, Printskrin/Facebook: HRT Vijesti

Videvši ljude u moru koji su se našli između oštrog stenja i broda kako traže pomoć i istovremeno pokušavaju da spasu svoj brod, u pomoć im je prvi priskočio ministar rada Hrvatske Marko Pavić koji se našao u blizini, a potom je iz kuće na suprotnoj strani zaliva doplivao još jedan meštanin u pomoć.

Boreći se s olujnim vetrom, zajedničkim snagama, ljude su uspeli da dovedu do obale, a brod prema šljunčanoj plaži.

(dijaspora.news/24sata.hr)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top