All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Dragana je prva žena u Srbiji koja se bavi ovim zanatom: Jesu mi malo ogrubele ruke, ali snalazim se (FOTO)

Dragana Kostadinović iz Prokuplja je duže vreme učila zanat i savladala sve tajne ovog muškog zanata

Da zanat zlata vredi pokazuje i primer Dragane Kostadinović iz Prokuplja, koja je sa sinom Božidarom otvorila saračku radnju.

Ona je duže vreme učila zanat i savladala je sve tajne ovog teškog i zahtevnog posla, koji se uglavnom vezuje za muškarce.

Oprobala se i u drugim poslovima, ali je shvatila da je najuspešnija u saračkom. Ova krhka i nežna žena, za saračkom mašinom, kao da se transformiše i sa ponosom nosi titulu prve žene sarača u Prokuplju!

-Nadam se da ću sada u zanatskoj radnji najzad realizovati svoje ideje i znanje. Trudim se da, kroz modele tašni i torbi i za muškarce i naravno pre svega žene, pokažem kreativnost u kombinovanju stilov i boja – objašnjava Dragana, koja dodaje da je posao težak i zahtevan, ali da snagu uvek menja znanje i veština.

Sigurna je da je svaka mušterija može da nađe nešto prema svom ukusu i potrebi, jer je u ovu prvu kolekciju koju je uradila sa sinom, za prvu sezonu u porodičnoj radnji, uložila sve svoje znanje i iskustvo.

– Nije bilo lako krenuti, ali sam odavno želela da budem baš sarač i najteže mi je bilo da premostim tu nedovoljnu fizičku snagu. Ipak shvatila sam da ne moram da budem muško da bih se izborila sa saračkim alatom.

– Jesu mi po malo ogrubele ruke, ali se odlično snalazim sa šilom, saračkim makazama i svim ostalim alatkama – objašnjava naša sagovornica i dodaje da
je od kreacije modela, preko krojenja, do šivenja sve urađeno u ovoj porodičnoj manifakturi.

Nјene vredne ruke vešte su i u menjanju rajsvešluse, krplje torbe, novčanike, kofere, šnale i alke i mačuju se sa kožom i eko kožom! To su uvek novi izazovi koje za sada odlično pobeđuje!

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top