All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

DOBIO USLOVNU KAZNU ZATVORA ZBOG JASTOGA: Službenik primio NAJČUDNIJI mito na svetu!

Savetnik za poslove ugostiteljstva i turizma u Službi za privredu Kancelarije državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji N.M, osuđen je za primanje mita na uslovnu kaznu zatvora od osam meseci.

On je osuđen zbog evropskog jastoga od jednog kilograma, koga je dobio od ribara J.Ž. a u presudi se navodi da je N.M. tražio morske plodove kako bi pozitivno odlučio o zahtevu za izmenu rešenja o odobrenju pružanja ugostiteljskih usluga koji je zatražila ribareva supruga.

Rešenje za apartmane u Rogoznici je doneo 20. juna 2011. godine, kao datum izdavanja naveo je 9. jun, a dva meseca kasnije od ribara je dobio evropskog jastoga vrednog 250 kuna (oko 33 evra).

N.M. je u svojoj odbrani naveo da je kao državni službenik sve rešavao u skladu sa zakonom i da nikada od stranaka nije tražio poklon.

“Kada me pitate zbog čega mi je J.Ž. ostavio hlapa, ja ću pošteno odgovoriti, on je ribar, a očito je poštovao ono što sam za njega napravio, a to sam napravio brzo, prema njemu bio ljubazan i verovatno je osećao potrebu da mi se zahvali ceneći moj pristup radi čega me je počastio jednim hlapom”, naveo je N.M.

(Dijaspora.news/tanjung)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top