All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

“Djeco, bježite iz Hrvatske. Ovo je zabit”

“Ne mrzim žene. Ono što se kod nas bavi politikom nisu žene, to su političarke. Bića bez stava, blebeću što im stranački gazda kaže”

 Vedrana Rudan se pre nekoliko dana okomila na žene političarke u Hrvatskom saboru, a povodom Istanbulske konvencije.

“Nikad nisam imala visoko mišljenje o političarkama. Žene u politiku trpaju mužjaci prema svojim kriterijumima. Ne moraju nužno biti glupe, čak ni mlade, ni lepe, samo poslušne. Gazde su uvek u sivo odevene spodobe koje ne moraju nužno biti ni pametne ni obrazovane, ali obavezno moraju biti pokvarene.

Ako nisi lažov, lopov, manipulator, divljak ili uglađeni nasilnik, nemaš šta da radiš u hrvatskoj politici”, napisala je Vedrana, uz to prozivajući žene u Saboru što ćute i muškarcima prepuštaju da se oni bave pravima žena, podseća Slobodna Dalmacija u uvodu intervjua sa poznatom spisateljicom.

Podsećaju i da je nazivaju “mrziteljicom žena”.

“Ne mrzim žene. Ono što se kod nas bavi politikom nisu žene, to su političarke. Bića bez stava, blebeću što im stranački gazda kaže. Hrvatska kao da je ostrvo odrezano od sveta kojim stupaju praznoglave lutke koje nikad nisu čule da se mnoge žene bore za svoja ljudska i ženska prava, imaju stav, žele promeniti svet. U Hrvatskoj se žene ubijaju, masakriraju, prebijaju. Nikako da se u ovoj karikaturi od zemlje skupi sto hiljada žena koje bi zaista imale ozbiljne namere”, rekla je Vedrana Rudan u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Ona je položaj žena u Hrvatskoj ilustrovala popularnom emisijom “Nedeljnom u 2” voditelja Aleksandra Stankovića.

“Voditelj Stanković u svoju emisiju stalno poziva muškarce kao da ne zna da u Hrvatskoj 52 odsto stanovništva čine žene. Jednom sam mu to zamerila pa je od mene tražio da mu nabrojim deset važnih hrvatskih žena. Sam za njih nije čuo”, navela je ona.

Razgovor je, možda i prirodno, doveo i do pitanja učinka hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović. Na pitanje šta misli o njoj, rekla je:

“Sve najgore, naravno, ali ne razumem zašto se po njoj toliko pljuje. Njeni ‘zločini’ nisu ništa veći od onih koje su počinili njeni prethodnici.

Setimo se Tuđmana, koji je bio i Titov general i otac Hrvatske i Miloševićev pajtaš, sve u jednom paketu. Mesić je pevao ustaške pjesme po Australiji, i to ‘šarmantno’ i ‘duhovito’, kako to samo on zna, objasnio kao čin kojim je hteo da pomogne Hrvatskoj. Josipović, taj ‘intelektualac’ i ‘levičar’ i ‘agnostik’, u borbi za drugi mandat strastveno se okrenuo Bogu. O njegovu bavljenju ‘biznisom’, da se ne govori”, rekla je ona.

Ona je govorila i o temi iseljavanja mladih iz Hrvatske.

“Nekavse iseljavaju, nemaju šta da rade u ovoj zabiti. Uopšte se ne zamaram time, ko ima priliku i želju, neka beži što dalje odavde. Znam neke krasne ljude koji su otišli, uspeli su. A da su ostali ovde propali bi. Pa pogledajte, ako niste u nekoj stranci, nemate nikakve šanse. Onaj ko misli svojom glavom nema nikakve šanse”, rekla je Vedrana Rudan.

(Dijaspora News/Buka)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top