All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Devojčici (4) iz Hrvatske ugrađeno mehaničko srce: Onda se dogodilo ČUDO!

U Hrvatskoj je četvorogodišnjoj devojčici ugrađeno mehaničko srce dok čeka donora za presađivanje i ona se dobro oseća, navodi HRT.

Direktor klinicko-bolnickog Centra Zagreb Ante Ćorušić rekao je za tu televiziju govoreći o subotnjoj operaciji srca devojčice Rite da je u Hrvatskoj prvi put tako malom detetu, od četiri godine, ugrađena mehanička pumpa kako bi ono moglo izdržati čekanje donora.

– Na sreću se dogodilo čudo – istog dana kada je obavljena operacija, iz Beča je stigla dojava da imaju kompatibilno donorsko srce, jednoga dečaka od osam godina iz Austrije – rekao je on.

Prema njegovim rečima, danas je situacija stabilnija nego juče.

– Devojčica je skinuta sa respiratora, oseća se dobro i verujemo da će biti dobro – rekao je Ćorušić navodeći da je to bio kompleksan zahvat i da se komplikacije mogu dogoditi.

On je naveo i da se devojčica dobro oporavlja, a da se radilo o vrlo ekstenzivnom zahvatu.

– Operacija je trajala 4-5 sati, ali cela akcija u koju je uključena i dojava i transport, trajala je oko 12-13 sati – izjavio je direktor potvrdio da je devojčica šest meseci bila na listi za presadivanje srca, a ukupno 11 meseci je njihov pacijent.
dijaspora.news/tanjug

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top