All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

KAKVI SMO TO LJUDI?! Prvorodjenoj bečkoj bebi u 2018. godini, maloj Asel poželeli smrti u kolevci!

Asel je prva beba rođena u Beču u novoj 2018. godini, ali umesto čestitki i želja za dug i srećan život dočekale su je jezive poruke, od poziva na deportaciju, do onih koji su želeli čak i njenu smrt.

Asel Tamga rođena je u Beču u 12:47 sati po lokalnom vremenu na prvi dan 2018. godine. Srećna porodica objavila je na društvenim mrežama fotografiju sa novorođenom bebom, a umesto uobičajenih pozdrava dočekale su je poruke mržnje.

Fotografija prikazuje majku Naime i oca Alpera s novorođenom ćerkom. Zbog toga što je majka prekrila glavu ružičastom maramom beba je postala meta ekstremno islamofobičnih napada.

Jedan od korisnika društvenih medija je napisao užasnu poruku: “Nadam se da će umreti u kolevci”, dok su ostali zahtevali deportaciju bebe: “Deportujte to smeće odmah”, napisao je drugi korisnik.

Ubrzo je glavni sekretar Karitasa u Beču Klaus Švertner osudio govor mržnje putem Fejsbuka i primio više od 25.000 komentara podrške porodici.

“U prvih nekoliko sati njenog života, slatka devojčica postala je meta neverovatnog talasa nasilnih komentara na internetu punih mržnje. Ovo je potpuno nova dimenzija mržnje na internetu čija je meta nevino novorođenče”, objavio je Švertner.

U Austriji se u poslednje vreme pojačao govor mržnje povezan sa ksenofobijom posle velikog priliva migranata u Evropu, a antiimigrantski i antimuslimanski stav odražava se i u politici države, u kojoj je vlada ušla u koaliciju sa ekstremno desnom Slobodarskom partijom Austrije (FPO). Fejsbuk je kasnije blokirao poruke mržnje.

 

dijaspora.news/Kurir.rs/Heute.at

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top