All for Joomla All for Webmasters
STARS

DEA ĐURĐEVIĆ PRVI PUT UŽIVO U EMISIJI OTKAD JOJ JE AUTOBUS OTKINUO RUKU: Imala je višestruke povrede, kontuziju srca, pluća, dvostruki prelom karlice i 7 OPERACIJA! Evo kako se voditeljka sada oseća!

Voditeljka Dea Đurđević prvi put se pojavila na televiziji od kada je doživela nesreću kada joj je autobus otkinuo ruku.

Ona se prvobitno lečila u Vojnomedicinskoj akademiji, sa koje je nedavno prebačena u Klinički centar Srbije. Dea je do sada imala 7 operacija, a njen doktor otkrio je da je pored povrede ruke, najopasnija bila povreda grudnog koša.

FOTO: PRINTSCREEN

“Osećam se savršeno, sada sam skroz na sigurnom. Ovo je moja kuća, najbolje se osećam. Imala sam višestruke povrede i kontuziju srca i pluća i dvostruki prelom karlice i trtičnu kost. Ruka mi je bila otkinuta, zahvaljujući doktoru Marku Bumbaširoviću ja imam ruku, on je glavni heroj, zaista je bio odgovoran za sve to. I dalje je čuvamo i oporavljamo zajedno”, rekla je Dea, a onda se nadovezao doktor Marko Bumbaširović:

FOTO: PRINTSCREEN

“Dea se zainteresovala za ovakve povrede, sada zna više od prosečnih ljudi. Radilo se o teškoj povredi, sila je bila ogromna. Pored toga, ona je vučena i gnječena, tako da je Bog bio na našoj strani, kao i struka, da Dea bude tu. Ona se odlično oseća i sve protiče bolje od očekivanog. Svaka povreda je bila opasna po život, pluća, disajni organi, povrede karlice. Noga joj je bila od kuka do pete plava, izgubila je dosta krvi. Jedna mlada osoba, posebno osoba ženskog pola, strašan je hendikep da je ostala bez ruke.”

FOTO: PRINTSCREEN

Marko je objasnio da nijedna veštačka ruka ne može da se primakne pravoj ruci.

“Ona već pomera rame, očekujemo i lakat. Puno vlada neznanje o tome, radi se o izuzetno složenoj povredi. Ona ima neurotmezu, treba vreme da se oporavi. Morate znati da ruka nikada nije bila ugrožena. Ništa nije bilo tako ozbiljno da bi se plašili roditelji ili Mladen Mijatović koji se strašno uplašio”, izjavio je on u “Nacionalnom dnevniku”.

FOTO: PRINTSCREEN

“Beskrajno mi je značila podrška i sve što mi šalju ljudi, a to su lepe stvari”, rekla je Dea i dodala:

“Bilo mi je teško. Ležiš i ne možeš da se pomeriš. Ne možeš da shvatiš da si to ti, da ne možeš da ustaneš ili sedneš. Oko mene su bili profesionalci. Ja nisam dala da mi se ruka pomeri bez profesora, koliko god boli. Zajedno smo jeli. Posle 7 dana sam prvi put nešto pojela. Sve krećeš od nule, nema televizije, telefona, spoljnog sveta… Mnogo je bilo teško u šok sobi.”

Đurđevićeva je ispričala da je ona bila na trotoaru kada se nesreća dogodila.

“Ja sam bila na trotoaru, veoma je važno da se ljudi skoncentrišu na saobraćaj i ne gledaju u telefon. Ja sam imala sreću da je tu Marko, profesor, akademik… Hajde da ne dovedemo do ovoga više našom nepažnjom”, izjavila je Dea.

FOTO: PRINTSCREEN

“Sada se ruka primila, ne sme da je izlaže opasnostima, mora da pazi. Biće potrebne dorade na nervima, moraće da ide na fizikalne terapije svakodnevno da mišići ne atrofiraju. Potrebna je ozbiljna saradnja, ali moj savet je da se što pre vrati poslu, ona psihički to odlično izdržava. Mogu da je pohvalim kao pacijenta do sada”, rekao je doktor Bumbaširović.

Dijaspora.news/Kurir.rs, Foto: Printscreen/Pink

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top