All for Joomla All for Webmasters
Duhovnost

Danas je milosrdni svetac: Jednu stvar obavezno morate da uradite (FOTO)

Brojni vernici svedoče o čudima koja su im se događala nakon molitve ovom svetitelju

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Svetog Pimena Palestinskog, sveca koji je živeo u Ruvi u vreme cara Mavrikija. Pimen Palestinski je u mladosti bio pastir čiji su psi jednog dana napali nepoznatog čoveka koji se našao u blizini stada ovaca.

Kako je još uvek bio veoma mlad, Pimen se u tom trenutku nije najbolje snašao i nije na vreme sprečio pse koji su potpuno rastrgli čoveka. Iako se iskreno pokajao zbog svog greha, Pimenu je rečeno da je na sebe navukao gnev Božiji i da će i njega kao nesrećnog čoveka pojesti zverke, što se godinama kasnije i dogodilo.

Medutim, Pimenu je milosrđem Gospoda ipak oprošteno zbog njegovog greha, te je njegova duša zbog iskrenog pokajanja pridodata među prepodobne svece.

Ono što se Pimenu Palestinskom dogodilo 602. godine i danas služi kao opomena da se greh svakome može dogoditi, ali isto tako da mu se treba i oprostiti ako se iskreno pokaje.

Zato se veruje da se na današnji dan valja setiti svih onih sa kojima ste u svađi i izmirti se sa njima i oprostiti im, jer se veruje da ćete u suprotnom na sebe navući Božiji gnev, kao i Pimen.

Takođe, valja uputiti mu ove reči:

Potocima tvojih suza besplodnu pustinju si obrađivao i uzdasima iz dubine duše, umnožio si velikim trudom svoje talante. Bio si svećnjak svetu, sijajući svojim čudesima, Pimene oče naš: Moli Hrista Boga, da spase duše naše.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top