All for Joomla All for Webmasters
Heroji zajednice

ČUDO NA SVETOG NIKOLU: Baka Milanka zalutala na Tari na MINUS DVADESET, ali su spasioci imali ludu sreću!

Herojski podvig fočanskih spasilaca prepričava ceo region. Nakon tri dana i dve noći, baku Milenku Topalović spasili su iz kanjona Tare, gde se noću temperatura spusti i do minus 20 stepeni.

Članovi Spasilačkog kluba „Volf“ uz pomoć meštana Čelebića, pronašli su staricu koja je u hladnoći, čudom, preživela na samo desetak koraka od hirovite reke. Milenka se nakon bolnice oporavlja okružena toplinom i ljubavlju kod sina Radovana i njegove porodice.

Priseća se kako je bilo – čuvala je ovce koje su kako kaže krenule svojim putem. Izgubila se prateći zvono i našla na obali drugog po veličini u svetu kanjona Tare. Decenijama je čuvala ovce, ali ovo nikad nije doživela. Čudom je kaže preživela.

“Bogami osećam se malo slabije, bolje vidim ide na malo podignu malo prošetam i ako se za nešto držim tako prođem”, navela je starica Milenka Topalović.

Nečeg sličnog ne sećaju se ni najstariji u ovom kraju. Čudom smatraju i to što su meštani imali i hrabre “fočanske vukove” koji su im pritekli u pomoć.

 “Mnogo im hvala upravo da nije njih bilo iako je nas svaki dan 30 do 40 trazilo ali da je oni nisu videli sa čamca mi pešice bismo je prošli”, rekao je Radovan Topalović.

U Spasilačkom klubu „Volf“ kažu nije bilo lako najpre roniti hirovitom Tarom i sa čamca nadgledati šumom obrasle obale. Četvorica vukova predvođenih Nenadom Ikonićem – Kristian Milosavljević, Miloš i Dimitrije Ostojić uspešno su overili i ovu misiju.”

Desilo se čudo koje nismo ni očekivali nađemo ženu deset do 15 metara od obale između dva kamena imali smo veliku sreću da je primetimo”, rekao je Nenad Ikonić, predsednik Spasilačkog kluba „Volf“.

I tako – nakon prve pomoći i okrepljenja čamcem do sledećeg pristaništa i onda uz litice do kuće.

(RTRS)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top