All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

PRIČE IZ DIJASPORE: Vladimir karijeru gradi na Bliskom Istoku, ali mašta o JEDNOJ STVARI

Vladimir Petrović iz Loznice samo je jedan od mladića iz ovog kraja koji je prvu priliku za posao dobio na gradskom bazenu kao spasilac i instruktor plivanja, a onda je, zahvaljujući tom iskustvu i fakultetskoj diplomi, karijeru nastavio na Bliskom istoku.

Vladimir Petrović

Foto: Privatna arhivaVladimir Petrović

Posle šanse dobijene u UFK „Lagator“, Vladimir se dokazao i u Kataru.

 Sada se vratio u zavičaj da sa rodbinom proslavi Svetog Nikolu i novogodišnje praznike, a gde će nastaviti dalje, odlučiće u narednim danima.

– Upravo mi je istekao prvi ugovor, ovde sam došao da provedem odmor u krugu porodice, ali posao u Kataru me čeka. U međuvremenu su mi se otvorila još neka vrata pa ponude za posao dobijam iz Dubajia, Kuvajta i Omana. Analiziram ih i uskoro ću odlučiti gde ću nastaviti karijeru – kaže Vladimir.

Kao student druge godine novosadskog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja sa položenim kursom spasilačke službe, on je raspust i letnju sezonu proveo na kupalištu u Loznici kao spasilac. To iskustvo mu je bilo temelj za građenje buduće internacionalne karijere.

Foto: Privatna arhiva

Četiri godine je radio na bazenu, sa kolegama osnovao spasilačku službu koja nije delovala samo na kupalištu, već, po potrebi, i na terenu, a pokrenuli su i školu plivanja kroz koju je prošlo mnogo dece.

Foto: Privatna arhiva

Sledeći primer drugara koji je posle fakuleta otišao u Japan, Vladimir je odlučio da se i sam oproba izvan Srbije. Prijavio se na kasting, a posle nekog vremena snovi su počeli da se ostvaruju u „Ric-Karltonovom“ objektu u Dohi, gde dobija zaduženje da organizuje rekreativne i sportske aktivnosti za decu i goste hotela.

Kao instruktor plivanja, pokreće školu, na oduševljenje brojnih mališana.

Lozničanin mašta o povratku i primeni iskustva u Srbiji

Foto: Privatna arhivaLozničanin mašta o povratku i primeni iskustva u Srbiji

– Posebno sam ponosan na projekat sa osnovnim školama u Dohi gde sa kolegom i zemljakom Nikolom Petrovićem decu nižih razreda vikendom obučavamo o kulturi ponašanja na otvorenim vodama i bazenima i kako reagovati u kriznoj situaciji na vodi. To je izuzetno koristan program i bilo bi ga dobro primeniti i kod nas. Ovde smo brzo postali priznati i cenjeni zbog toga kako radimo svoj posao, što nam prija jer svoju karijeru gradimo na sjajnim osnovama koje nam otvaraju mogućnosti za rad bilo gde u svetu. Potajno, međutim, maštamo o povratku i primeni ovog iskustva u našoj zemlji – iskren je Vladimir.

Dijaspora.news Izvor blic.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top