All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Crnogorski film prvi put u Argentini

U organizaciji Ambasade Crne Gore u Argentini i prestižnog bioskopa Cine Gaumont večeras se u Buenos Ajresu održava projekcija crnogorskog filma “Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa”.

Kako saopštavaju organizatori to je prvi put da se u toj zemlji prikaže jedan crnogorski film.

Nakon uspješnog prikazivanja filma “Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa” reditelja Nikole Vukčevića (produkcija: Galileo production, Artikulacija, OR, Montenegro SAT, RTVCG, Embrio production, Cinnamon production, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore i hrvatskog HAVC-a) u Montevideu, u sklopu filmskog festivala “Balkan Film Festival” koji je organizovala crnogorska zajednica u Montevideu u saradnji sa bioskopom u istoimenom gradu, Crnogorskom kinotekom, Crnogorsko-argentinskom Fondacijom, film će biti prikazan i u Buenos Ajresu.

Zbog velikog interesovanja za crnogorski film zakazane su dvije projekcije (18:15 h i 20:30h) u uglednoj bioskopskoj dvorani Gaumont. Kako najavljuju organizatori, projekciji će prisustvovati crnogorski ambasador u Argentini, gospodin Gordan Stojović, kao i predstavnici diplomatskog kora u Buenos Ajresu.

Iz Galileo production, većinskog producenta filma, istakli su zadovoljstvo što će “Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa” nakon Urugvaja imati premijeru u Argentini.

“Posebno zadovoljstvo nam pruža činjenica da će ovo biti prvi put da jedan crnogorski film ima premijeru u Argentini, kao i da će značajan broj pripadnika crnogorske zajednice u Argentini imati priliku da pogleda “Dječake”, koji svakom svojom projekcijom otvore nova vrata za naš film”, kazao je Milorad Radenović iz Galileo production.

Film je do sada predstavljen na više od 20 međunarodnih filmskih festivala i smotri: u Parizu – European independent film festival, Londonu – Raindance, Dablinu – Fingal film fest, Los Anđelesu, Las Vegasu – American Movie awards, Delhiju, Filadefiji, Firenci, Vankuveru – Canada Int. Film festival, Madridu, Sankt Petersburgu, Stokholmu, Kotbusu, kao i na festivalu sa A liste – Cairo International film festival (Egipat). Pored navedenog, film je bio crnogorski kandidat za prestižnu nagradu Američke filmske akademije za najbolji strani film (Oscar) za 2015. godinu.

U ovoj filmskoj priči o osveti oca i prvim ljubavima, uloge tumače: Momčilo Otašević, Goran Bogdan, Ana Sofrenović, Emir Hadžihafisbegović, Branka Stanić, Filip Đuretić, Anđela Mićanović, Nebojša Glogovac, Branimir Popović, Julija Milačić, Zoran Dragićević, Mišo Obradović, Slavko Kalezić, Nikola Perišić, Ivo Vukčević, Petar Burić, a kao specijalni gosti: Damir Urban i Nenad Kneževic Knez.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top