All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

Crna Gora od 5. juna i formalno postaje članica NATO pakta

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je posle razgovora sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom da će Crna Gora formalno postati članica NATO 5. juna, javila je RTCG.

“Ovo je bila prilika da otvorimo sva pitanja kako naših bilateralnih odnosa, ali i ona koja se tiču Zapadnog Balkana, Evropske unije i sveta”, rekao je Marković.

Marković je rekao da je Crna Gora “poslednjih 15 godina mira i stabilnosti iskoristila na najbolji način”, dodajući da će njegova zemlja 5. juna najverovatnije i formalno postati članica NATO.

On je ocenio da crnogorsko-američki odnosi imaju zadovoljavajuću dinamiku, što se posebno pokazalo brzom ratifikacijom Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u.

“Razgovarali smo i o pitanjima koja se tiču stabilnosti i mira na Balkanu, kao uslova za evroatlantsku perspektivu, u okolnostima kada se dešavaju zabrinjavajući trendovi, kada imamo sve više nestabilnosti. Saglasili smo se da je, pre svega, na balkanskim liderima odgovornost da sami pronalaze rešenja za viziju Balkana, koja će biti evropska i evroatlanska”, rekao je crnogorski premijer.

(Dijaspora.news/beta)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top