All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

KASAČKE TRKE VAŠE I NAŠE MLADOSTI U LJUBLJANI: Šetnja po gradovima bivše Jugoslavije

Nostalgično obojene kasačke trke održavaju se dana u Ljubljani, gde je u toku takmičenje za Pehar ovog grada. Ono što će obeležiti ove trke jeste evociranje na glavne gradove nekadašnjih eks YU republika i sećanje na nekadašnja lepa vremena.

Kasačke trke se održavaju na hipodromu Stožice u zelenoj oazi slovenačke prestonice, hde veliki broj Ljubljančana nalazi prostor za rekreaciju i beg od svakodnevne vreve.

Ovog puta cilj manifestacije je bio dočaravanje atmosfere kako se to nekada radilo u bivšoj Jugoslaviji i sećanje na stara dobra vremena.

Trke su zamišljene kao šetnja kroz sve glavne gradove šest bivših jugoslovenskih republika i dve autonomne pokrajine.

– Čast je dodeliti pehar pobedniku, nisam se ni nadao, da će me sa tim počastiti, a trke naše mladosti ehhh ” Pehar za pobednike trke Sarajevo jel tako, izjavio je BiH diplomata Mirsad Muhović, koji je uručio pehar pobedniku u trci za Sarajevo.

U skladu sa tematikom sa razglasa odjekuju stari jugo šlageri koji su nastali u svakoj republici, pa je tako emitovana i muzika popularne sarajevske grupe Indeksi i evocirale sećanja na pokojnog Davorina Popovića Pimpeka.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top