All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Carinik na Gradini ih je rutinski kontrolisao, ali kada ih je opipao oko struka – odmah su ih priveli

Pedesetogodišnji vozač carinicima je rekao da nema ništa da prijavi, ali je ličnim pretresom kod suvozača otkriveno da baš nije tako

Carinici su danas na graničnom prelazu Gradina osujetili dva pokušaja stranih državljana da iz Srbije ilegalno iznesu gotovo 240.000 evra.

Devize su najpre pokušala da sakriju dvojica belgijskih državljana turskog porekla koja su u jutarnjim časovima na prelaz stigla BMW-om X6, belgijskih registarskih oznaka.

Pedesetogodišnji vozač carinicima je rekao da nema ništa da prijavi, ali je ličnim pretresom kod suvozača otkrivena veća količina neprijavljenih deviza.

Utvrđeno je da je suvozač struk obmotao maramom ispod koje su se krile tri koverte sa 292 novčanice od po 500 evra.

Još jedan slučaj krijumčarenja novca zabeležen je kasnije kada je na izlaznu stranu prelaza džipom marke “porše” iz Holandije doputovala porodica holandskih državljana turskog porekla.

Svako od njih carinicima je prijavio 10.000 evra, a kao i u prethodnom slučaju, izjavili su da u Tursku, što im je bila krajnja destinacija, sem toga ne nose ništa što bi trebalo da prijave.

Kontrolom prtljaga carinici su u jednom od kofera, među ličnim stvarima, pronašli pakovanje vlažnih maramica čijim su opipavanjem ustanovili da je površina previše neravna i da je moguće da je unutrašnjost, osim maramicama, ispunjena nekim neprijavljenim sadržajem.

Njihove sumnje ubrzo su potvrđene, jer je utvrđeno da su unutra bile najlonske kese u koje je bilo upakovano 100.000 evra.

Prekršiocima je vraćeno po 10.000 evra, što je iznos koji putnici nisu u obavezi da prijave carinicima prilikom prelaska granice, dok je preostalih 236.000 evra privremeno zadržano, do presuda koje će biti donete po hitnom postupku.

U poslednje dve nedelje je na graničnom prelazu Gradina sprečeno nedozvoljeno iznošenje više od pola miliona evra.

(Dijaspora.news/tanjung)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top