All for Joomla All for Webmasters
Srbija

BILJKA DONOSI ZARADU OD 12.000 EVRA! Srbija je idealno područje za uzgoj, a na vama je samo da je zasadite! (FOTO)

Sadnice aronije dostižu pun rod u osmoj godini, daju do 10 kilograma po žbunu, a trenutna cena je euro za kilogram prve klase

Aronija je u poslednje vreme postala izuzetno popularna i sve traženija, a prema rečima stručnjaka naše države su idealne za njen uzgoj.

Srbi masovno počinju da uzgajaju ovo voće, zarada je 30.000 evra
U Šumadiji je zakup zemlje prava bagatela: Godinu dana jedan hektar košta do 100 evra.

Ona je odlična hrana zbog niskog sadržaja kalorija i visokog sadržaja vitamina i minerala. Vlo je bogata antioksidansima koje sadrži više nego borovnica, kupina, malina ili crna ribizla.

Sadnice aronije dostižu pun rod u osmoj godini, daju do 10 kilograma po žbunu, a trenutna cena je euro za kilogram prve klase. Prema nekim procenama po hektaru može da donese prihod od čak 12.000 eura!

Neki od proizvođača kažu da je prilično lako uzgojiti aroniju u sopstvenoj bašti, a potrebno je da imate malo slobodnog mesta. Nije komplikovana za održavanje, a zreo žbun u nekim uslovima može dati i do 17 kilograma ploda.

Plodovi aronije sadrže vitamine A, C, B2, B6, E, kao i minerale: kalijum, kalcijum, gvožđe, mangan, jod, fosfor. Aronija efikasno pročišćava ljudski organizam od štetnih sastojaka i teških metala i zbog toga se smatra vrlo korisnom preventivom protiv malignih oboljenja.

Mnoge studije su pokazale da aronija ima i antikancerogeno dejstvo, jer u velikom procentu “ubija” maligne ćelije tumora mozga, pluća, dojke, debelog creva i jetre. Pored toga, aronija usporava proces starenja organizma i sprečava razvoj hroničnih bolesti.

Ova biljka je pravo čudo i dar od Boga, pa bi je trebali iskoristiti maksimalno, a ako se ukaže prilika i da je sami sadite i zaradite na njoj, zašto da ne.

(Dijaspora.news/espreso.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top