All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Biću novinar i humanitarac!

Lepota i šarm mlade Julijane Nikoliš iz Sidneja ne prolaze neopaženo gde god da se pojavi. Prošlogodišnji izbor za australijsku predstavnicu na takmičenju za svetsku Mis turizma nije bio izuzetak, pa je devojka srpskog porekla izabrana da predstavlja Australiju na ovom prestižnom događaju. Julijana je nedavno otputovala u Hrvatsku, u Poreč, gde se održava ovogodišnji izbor za svetsku Mis turizma.

Finalno veče zakazano je 1. jun.

U narednim danima kandidatkinje za svetsku Mis turizma će obilaziti Hrvatsku u pratnji žirija koji će ih upoznavati i ocenjivati njihove vrline.

– Iako sam rođena u Australiji i ponosna sam što predstavljam svoju zemlju, osećam se i kao predstavnica srpske zajednice, za koju sam vezana. Takođe, sestre i mama su tu uz mene, što mi je veoma važno jer sam im jako privržena i volim kad su u blizini – kaže Julijana Nikoliš.

Buduća novinarka
Ova 19-godišnja devojka studira novinarstvo na Mekvori unverzitetu u Sidneju. Pored prirodnog prelepog izgleda, Julijana zrači harizmom i posebnom unutrašnjom lepotom, a njene reči svedoče da se radi o mladoj osobi izuzetne zrelosti, iako je još u tinejdžerskom dobu.

– Moj cilj u životu je da ostvarim uspešnu karijeru u medijima, kao i da jednog dana budem u prilici da se bavim značajnim humanitarnim radom, kako bih pre svega pomagala ženama i deci ugroženim porodičnim ili bilo kojom drugom vrstom nasilja – kaže Julijana Nikoliš u razgovoru za “Vesti”

Julijana otkriva da je modelingom i manekenstvom počela da se bavi slučajno, još 2015. godine, kad se prijavila na konkurs za Mis Sidneja. Na tom takmičenju bila je prva pratilja, a iste godine se prijavila i za “Najlepše lice Australije”, gde je i ponela to laskavo priznanje. Pobeda na ovom takmičenju omogućila joj je da prvi put učestvuje i na međunarodnom izboru, pošto je predstavljala Australiju na sajmu takmičenju koje se održalo na Tajvanu. Sa samo 16 godina bila je najmlađa od šezdesetak učesnica iz celog sveta i plasirala se među prvih deset. Kasnije je pobedila u takmičenju pod nazivom “Ja sam ja”, gde je žiri ocenjivao kako spoljašnju, tako i unutrašnju lepotu.

 

 

 

Ta titula mi je značila više nego da sam osvojila bilo koju drugu nagradu. Za mene je takmičenje “Ja sam ja” bilo ne samo isticanje lepote, već i humanosti, koja je u osnovi ovog nadmetanja. Od malena sam aktivna u humanitarnom radu, pa sam tako i pre tog takmičenja zajedno sa mamom i dve mlađe sestre volontirala u Sidneju deleći hranu beskućnicima. Tokom boravka na Tajvanu imala sam priliku i da posetim domove za decu bez roditeljskog staranja, koju smo obradovali pažnjom i darovima.

Mama Slađana uzor
Da sve polazi iz porodice svedoči i podatak da je Julijana sa majkom i sestrama od 2015. aktivna u humanitarnim akcijama u sklopu organizacije Crvenog krsta.

– Majka nas je od malih nogu učila da u životu treba da budemo borci i da nikad ne dopustimo da postanemo bilo čije žrtve. Majka Slađana je u potpunosti posvećena mojim sestrama i meni i potrudila se da u nas usadi najvažnije ljudske vrednosti, iskrenost, dobrotu, ljubav, poštenje i saosećajnost za druge. Takođe, ona redovno pomaže u srpskoj zajednici kroz rad u nedeljnoj školi u Kabramati, gde je provela više od dvadeset godina. Od mame sam nasledila mnoge osobine, a upijam i njeno nemerljivo životno iskustvo, koje želim da na najbolji način iskoristim u životu. Završavajući i drugi fakultet u 39. godini života, majka mi je dala i primer da se uvek treba boriti za ono što želimo u životu i da nikada nije kasno preokrenuti svoj život na bolje – kaže Julijana.

Na kraju nam je rekla i da će video koji je napravljen povodom takmičenja uskoro biti dostupan na kanalu Youtube, izbor za Mis turizma može se pratiti i na instagramu @misstourismworld_au_18 ili na Fejsbuku: MissTourism World Australia 2018.

– Moja želja je da način na koji ću predstavljati Australiju bude inspiracija i primer drugim mladim ljudima da se bore za svoje snove. Kao i sve drugo što radim, želim da i ovo iskustvo bude na ponos mojoj majci, sestrama i celoj našoj zajednici – zaključila je Julijana Nikoliš.

Ponosna ambasadorka Australije
Na svojoj prezentaciji u okviru veb-sajta Mis turizma sveta www.misstourismworld.com Julijana je istakla i da ima veliku ljubav prema glumi, plesu i umetnosti. Ona je svima poželela dobrodošlicu u Australiju, prelepu zemlju različitih kultura, ali i jedinstvenih plaža i prirodnih bogatstava od kojih zastaje dah.

Julijana je istakla da je ponosna što će biti ambasador svoje zemlju na izboru za Mis turizma sveta.

I Sara uz Julijanu
Julijana Nikoliš neće biti jedina Srpkinja na izboru za Mis turizma sveta u Hrvatskoj. Tačnije, Srbija će jedina imati dve predstavnice – Julijanu pod zastavom Australije, kao i predstavnicu Srbije Saru Nikolić.

Mlada studentkinja prava je na svom profilu istakla da je njen cilj da podstakne ljude da što više putuju i upoznaju nove sredine, a kao životnu ambiciju navela je želju da postane prva žena predsednik Srbije!

Lepotice iz 50 država
Hrvatska će ove godine prvi put biti domaćin izbora za Mis turizma sveta. Čast da ugosti ovaj glamurozni događaj imaće Poreč 1. juna u 20.00 u sportskoj dvorani Žatika.

U Poreč će doći 50 lepotica iz isto toliko država, a spektakl mode i lepote omogućiće Grad Poreč i njegova Turistička zajednica, uz pomoć Hrvatske turističke zajednice i brojnih drugih pokrovitelja i sponzora.

Izbor za Mis turizma organizuje poznati imitator Boris Kosmač, koji je već 17 godina vlasnik licence za Republiku Hrvatsku i glavni producent ovog najprestižnijeg svetskog izbora mode, lepote i turizma.

Pripreme za ovaj događaj su uveliko u toku.

Voditeljka večeri trebalo bi da bude Vlatka Pokos, koja će za tu priliku doputovati iz Kanade a program voditi na hrvatskom, italijanskom i engleskom jeziku. U zabavno-muzičkom delu programa najavljeno je da će učestvovati Žak Houdek, predstavnik hrvatske na Eurosongu Roko Blažević i Sandi Cenov.

 

Dijaspora.news/Vesti-online.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top