All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Promovisan roman Miroslave Radojević: Udžbenik za dame

Miroslava Radojević, Srpkinja koja živi u Talvilu, nedavno je održala promociju romana “Uspavaj me nežno” u Srpskom kulturnom društvu u Dibendorfu.

Ona je na prvom mestu majka, i svi je tako zovu, zato ona ima decu širom sveta, kao i prijatelje koji prepoznaju njenu energiju. I u sedmoj deceniji ima elan devojčice. Njen put nije bio lak, ali je upravo zbog svoje pozitivne energije, šarma, duhovitosti i nade ostvarila svoje snove. Iza sebe ima dve zbirke poezije, koje su predstavljene na međunarodnim sajmovima knjiga u Ženevi, Beogradu, Frankfurtu.

Ovog puta odlučila je da čitalačku publiku obraduje romanom koji je opisao njen životni put. Knjiga, koja je inače pored srpskog jezika prevedena na nemački i engleski jezik, predstavljena je na evropskom simpozijumu anesteziologa i doživela mnogo pozitivnih kritika.

 

Grupna fotografija za uspomenu

 

 

Zbog druženja nisu žalile kilometre i prijateljice iz udruženja Zlatno doba iz njene rodne Ćuprije, koje su promovisale svoje ručne radove. I umetnice, velika imena muzičke scene, Danijela Bjelica, sopran i Božica – Boba Nedeljković, etno-vokalna solistkinja, ukrasile su ovaj događaj i očarale sve prisutne. Takođe je bio prisutan i Karlo Astrahan, urednik biblioteke “Milutin Bojić” iz Beograda. Gostima se obratio poznati književnik Marko Ružičić, član Udruženja srpskih pisaca u Švajcarskoj, a odlomak recenzije na nemačkom jeziku pročitala je dr Kristine Kon. Da je Miroslava Radojević, književnik i humanista, potvrdili su i brojni gosti koji su došli iz svih delova Švajcarske, Nemačke i Srbije.

 

Članice udruženja Zlatno doba iz Ćuprije

Iako nije znala za Bomaršeove reči: “Ne obaziri se na to odakle dolaziš, već gledaj kuda ideš”, Miroslava je na svoj životni put krenula upravo tako. Nije joj smetalo da iz svog malog mesta krene u život prevazilazeći padove vođena samo jednim – da ostvari svoj san. Miroslava je zahvaljujući svojoj upornosti i istrajnosti prešla sve prepreke. Ova knjiga nije samo dnevnik jednog života, ovo je udžbenik koji će mnogim ženama odgovoriti na brojna pitanja.

 

Raskošna lepota ručnih radova

 

 

Vedra narav kao oružje
U ovoj knjizi, pored ljubavi prema svom pozivu, Miroslava opisuje koliko je značajno stvoriti prijatno okruženje, a svega toga ne bi bilo bez vedre naravi, velikog srca i sposobnosti prilagođavanja. Knjiga je rađena uz pomoć prijatelja i kolega lekara. Izdavač je Kreativna radionica Balkan iz Beograda zajedno sa urednikom Stevanom Krstecom i filologom Tanjom Janković, dok su korice ideja Tanje Radojević.

 

Dijaspora.news/Vesti-online.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top