All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Biće sve više posla, plate od 850 do 2.500 evra: Vučić za povratak mladih stručnjaka iz inostranstva

Ovde će sve više biti poslova kao u istraživačkom centru Kontinentala, a i primanja će, dodao je, biti sve veća.

Za sve što smo postigli u Kontinentalu važna je uloga fakulteta, te će nam i u Novom Sadu, i Srbiji uopšte, biti potrebno još fakulteta koji će školovati ljude za centre za istraživanje i razvoj, poput Kontinentalovog,  rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju istraživačkog centra nemačke kompanije u Novom Sadu.

Navodeći da će plata za oko 500 mladih stručnjaka u istraživačkom centru biti između 850 i 2.500 evra, Vučić je poručio i da je vreme da mlade i stručne ljude koji su otišli u inostranstvo počnemo da pozivamo da se vrate, jer, kako je napomenuo, ovde će sve više biti poslova kao u istraživačkom centru Kontinentala, a i primanja će, dodao je, biti sve veća.

– Treba nam još mnogo više mesta na fakultetima kako bismo mogli da odgovorimo savremenim trendovima i da ispunimo ovako visoke standrde kakve imamo u Kontinentalu – rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Kako kaže, prošle godine je u tom centru bilo 28 programera, i oni su mu, dodao je, objašnjavali kako to funkcioniše.

– Pokazivali su mi nešto, ja sam registrovao samo dugmiće i telefone… ništa nisam razumeo, ali dobro je što dolaze naprednije generacije, i srećan sam što možemo da pomognemo – poručio je.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Nada se, dodao je Vučić, da ćemo i narednog 7. marta razgovarati o novim investicijama u Kontinentalu i šta još država može da uradi da pomogne.

– Oni su zadovoljni, jer je Srbija pokazala da poštuje ono što je obećala, učinili smo sve što je dogovoreno, pokazali da smo pouzdan partner – rekao je, te dodao da će osim 500 planiranih stručnjaka sigurno biti posla za još mladih i sposobnih ljudi, a da će država imati snage da takve projekte i dalje pomaže.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Kad je reč o Novom Sadu, poručio je da je država spremna da gradu pomaže i na druge načine, pomenuo je Svetsku prestonicu kulture, te rekao da se to odnosi i na infrastrukturu, na lepši izgled grada.

– Prvi takav korak su dve fabrike koje smo već doveli u Novi Sad, ali hoćemo da menjamo i izgled grada i njegovu infrastrukturu – poručio je.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top