All for Joomla All for Webmasters
Vesti

Tinejdžerka otišla da zategne protezu i zamalo što nije umrla: Počela je da zaboravlja i oseća jake bolove, a onda je preživela dva infrakta!

Doktori smatraju da je infekciju do srca preneo metal iz njene fiksne proteze

Bolesna devojka, fiksna proteza
Foto: Profimedia

Petnaestogodišnja devojčica iz Engleske, Lija Kičen, otišla je kod zubara da zategne fiksnu protezu, a nedelju dana nakon toga umalo je umrla.

Samo sedam dana nakon posete stomatologu, Lija se požalila na visoku temperaturu, malaksalost, glavobolju i bol u zglobovima i mišićima, koje su lekari u početku odbacili kao grip.

Printskrin: Youtube/ODN

Njena majka Andrea (42) zabrinula se kad je Lija počela da biva zbunjena i da zaboravlja stvari, pa ju je, sumnjajući da ima meningitis, odvela u bolnicu.

Lekari su najpre počeli da je leče od meningitisa, međutim, brojni testovi su otkrili da Lija pati od infekcije, poznate kao endokarditis, zbog čega je ona preživela dva blaža infarkta. Doktori smatraju da je infekciju do srca preneo metal iz njene fiksne proteze.

Kako je objasnila njena majka, lekari su otkrili da je infekcija pogodila deo kičme koji vodi ka mozgu, što znači da je imala dva blaža infarkta.

Foto: Pixabay.com

– Takođe, otkrili su da je imala malo vegetacije na srcu, od metala na protezi, što je sigurno bilo veoma oštro, a to je dospelo u njen mozak. To je dovelo do konfuzije.

Lija je morala na hitnu operaciju srca, koja je trajala pet i po sati, a potom je u bolnici provela još osam nedelja, gde je i proslavila svoj 15. rođendan.

Iako je sada kod kuće, Lija će do kraja života morati da odlazi na redovne kontrole.

(Dijaspora News/Telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top