All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

BEŽEĆI OD POLICIJE UBIO DVOJE: Srbin iz Subotice digao na noge 1.000 specijalaca, ali i italijanske karabinjere

– Vacravić je 1. aprila prilikom pokušaja pljačke ubio vlasnika bara Davida Fabrija, a samo sedam dana kasnije likvidirao je šumara Valerija Verija i teško ranio njegovog kolegu – navode italijanski mediji

Hiljadu policajaca, među kojima i helikopterske jedinice, specijalci i snajperisti zajedno sa italijanskom policijom dalo se u poteru za srpskim državljaninom za koga sumnjaju da je za sedam dana ubio dvojicu muškaraca i jednog teško ranio. Navodno se radi o Subotičaninu koji je koristio više lažnih imena, među kojima su Igor Vacravić i Ezekijel Norberto Feheru.

Igor je od ranije poznat policiji jer je do 2015. robijao zbog pljačke koju je izvršio preteći lukom i strelom. Ubrzo potom je sa svojom ekipom ponovo krenuo da pljačka i od tada je u bekstvu. Promenio je identitet što mu je pomoglo da se uspešno skriva unazad dve godine, sve do prošle nedelje.

Vacravić je 1. aprila prilikom pokušaja pljačke ubio vlasnika bara Davida Fabrija, a samo sedam dana kasnije likvidirao je šumara Valerija Verija i teško ranio njegovog kolegu. Izbegavajući policiju, Vacravić se kretao lokalnim putevima. Kad ga je video nadomak jedne šume, Veri mu je prišao sumnjajući da je Vacravić u krivolovu. Begunac je, međutim, bez reči pucao u njega. Šumarov kolega pokušao je da mu pomogne, ali je napadač pucao i u njega. Sumnja se da se Vacravić plašio da će ga otkriti policiji – navode italijanski mediji.

Odatle je ubica pobegao ukradenim automobilom donekle, a posle je nastavio pešice, saznaje Srpski telegraf.

Nakon dvostrukog ubistva, policija je ubrzo posumnjala da je ubica čovek koji se poznanicima predstavljao kao Rus.

– Ruske vlasti su još ranije demantovale da je Vacravić njihov državljanin, a istragom se došlo do informacija da je zapravo reč o stanovniku Srbije koji je rođen u Subotici. Otkriveno je i da je sve ove godine dok je bio u bekstvu imao Fejsbuk profil na kojem se predstavljao kao Ezekijel Feher, a živeo je jedno vreme u Vićenci – prenose mediji.

Trenutno Fehera koga zovu i “nindža” jer je tokom ranije pljačke nosio triko i traku na glavi, juri 1.000 policajaca.

– Pretpostavlja se da se zločinac krije u šumi, a potragu otežava veliki broj močvara, napuštenih vikendica, kao i nepristupačan teren. Angažovani su helikopterska jedinica, snajperisti, kao i psi tragači – navode mediji.

Policija apeluje na građane da budu oprezni i da, ukoliko ga primete, odmah pozovu policiju. Reč je, kako kažu inspektori, o veoma opasnom muškarcu.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top