All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

SVEDOK SARADNIK ILI ZATVORENIK? Hrvatska želi Sinđelića, crnogorsko tužilaštvo: Može, ali da svedoči

Hrvatsko ministarstvo pravde potvrdilo je da je Saša Sinđelić, svedok saradnik u slučaju pripremanja terorističkog napada tokom izborne noći 16. oktobra u Crnoj Gori, pravosnažno osuđen u toj zemlji za ubistvo, piše podgorička Pobjeda.

Za Sinđelićem postoji Interpolova crvena poternica jer nije odslužio kaznu. Hrvatsko ministarstvo je potvrdilo i da do sada nije tražilo izručenje Sinđelića, ali su, kako se navodi, zainteresovani. Opozicioni Demokratski front tvrdi da Sinđelić zbog počinjenog krivičnog dela ne može da bude svedok saradnik.

Upravo se tim povodom oglasilo Specijalno državno tužilaštvo tvrdeći da to što je srpski državljanin Aleksandar Saša Sinđelić osuđen na 21 godinu robije zbog ubistva u Hrvatskoj, ne utiče na njegov kredibilitet da on bude svedok saradnik u slučaju planiranja terorističkih napada koji su bili organizovani za 16. oktobar prošle godine.

U saopštenju SDT-a pojašnjeno je da status svedoka saradnika ne određuje bilo kojem licu koje može dati podatke o krivičnom delu i njegovim izvršiocima, već – pripadniku kriminalne organizacije koji je bio u objektivnoj mogućnosti da dođe do saznanja o kriminalnim radnjama i pruži dokaze do kojih se na drugi način ne može doći.

(Dijaspora.news/Tanjug)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top