All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Besplatan onlajn kurs srpskog jezika za decu iz dijaspore, prijave u toku

Učenje srpskog jezika za decu i omladinu iz dijaspore je besplatan onlajn individualni kurs, a rok za prijave je do 12. maja 2019. godine.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, nastavlja se sa popularizacijom i daljom realizacijom onlajn nastave i učenje srpskog jezika. Cilj projekta je popularizacija srpskog jezika kod dece i omladine iz dijaspore preko vršnjačkog obrazovanja, odnosno održavanje individualnih časova i učenje srpskog jezika putem Skajpa. Nastavu će sprovoditi, kao i predhodnih godina, studenti sa Departmana za srpski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Nišu, piše Dijaspora.tv.

U okviru projekta „ONLINE UČENJE SRPSKOG JEZIKA KAO ZAVIČAJNOG“, udruženje Akademska Srpska Asocijacija poziva pripadnike dijaspore starosti od 7 do 14 godina da se prijave na besplatni, individualni, dvomesečni kurs srpskog jezika.

Časovi će se održavati preko Skajpa tri puta nedeljno u trajanju od 45 minuta, u terminima u kojima se dogovore nastavnik i učenik.

Filozofski fakultet u Nišu i udruženja Akademska Srpska Asocijacija Grada Niša će voditi računa da se časovi izvode kvalitetno i predviđenom dinamikom.
Konkurs za zainteresovanu decu i omladinu iz dijaspore traje od 16. aprila do 12. maja 2019. godine.

Prednost imaju polaznici koji prethodnih godina nisu učestvovali u ovom projektu, prensi portal Dijaspora.tv.

Početak nastave planiran je za 20. maj, a završetak kursa je 14. jula 2019. godine. Nakon održane nastave, polaznici će dobiti elektronsku potvrdu o pohađanju kursa sa odgovarajućim nivoom znanja.

Svi zainteresovani treba da popune onlajn prijavu , a na osnovu prijave kandidata, udruženje Akademska Srpska Asocijacija Grada Niša će odabrati parove nastavnik – učenik.

Neophodno je da potencijalni učenik ima solidan računar sa zvučnicima i kamerom i dobru internet vezu, a poželjno je osnovno znanje srpskog i engleskog jezika, kao i želja za učenjem.
Za više informacija možete se obratiti putem elektronske pošte ([email protected]) udruženju Akademska Srpska Asocijacija Grada Niša.

 

Dijaspora.news/Dijaspora.tv

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top