All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Bečka škola učenicima nudi srpski, hrvatski i bosanski kao drugi strani jezik

Škola u Beču (Schulen der BFI) u petom bečkom becirku je jedina ekonomska škola u Beču koja nudi bosanski, hrvatski i srpski kao drugi strani jezik.

Ova škola ima oko 5o odsto učenika koji su poreklom sa prostora bivše Jugoslavije. U petogodišnjoj formi (Handelsakademie) učenici mogu izabrati pored engleskog i francuski i italijanski, a ali i i bosanski, hrvatski, ili srpski (BKS) kao drugi strani jezik iz kojeg učenici mogu i maturirati. Jezike sa Balknana mogu izabrati kako oni učenici kojima su to maternji jezici maternji jezik, tako i oni koji žele da ih nauče, piše Dijaspora.tv.

Sa tom ponudom, škola reaguje na potrebe učenika i njihovih roditelja, kao i na tržište rada i potrebe u privredi, jer je sve više firmi koje imaju kontakte ili predstavništva u državama bivše Jugoslavije, tako da su im potrebni školovani kadrovi iz oblasti ekonomije sa znanjem jezika regiona u kojima posluju.

Ovo je jedina ekonomska škola u Beču koja nudi BKS (bosanski, hrvatski i srpski) kao drugi strani jezik. Svi zainteresovani mogu se raspitati u sekretarijatu škole na adresi Margaretenstraße 65, 1050 Wien.

Centralna tema u budućnosti, u Beču, biće upravo maternji jezici doseljenika, jer se zahvaljujući njima u austrijskoj prestonici govori više od 250 jezika, navodi se na sajtu Dijaspora.tv.

Dijaspora.news/Dijaspora.tv

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top