All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

BAKSUZ ROBIJAŠ: Tek izašao iz zatvora i odmah napao državnog tužioca

Kriminalistička policija u Hrvatskoj je na nogama i intenzivno traga višestruko osuđivanog kriminalca Rašida Zahirovića zvanoga Neno (39), nakon što je, pesnicama i pištoljem napao ni manje ni više nego Državnog tužioca u Velikoj Gorici Dražena Diklića.

Do sukoba je, kako nezvanično saznaje Jutarnji list, došlo posve slučajno jer je Diklić zajedno sa jednim svojim prijateljem parkirao svoj automobil u garažu, dok je Zahirović, koji živi u blizini, automobilom divljački projurio pored njih gotovo im udarivši automobil.

Diklić, koji Zahirovića nije poznavao otprije, u znak protesta protiv Zahirovićeve divljačke vožnje navodno je mahnuo rukom, a što je isprovociralo divljačku reakciju Zahirovića, koji je zaustavio automobil i sa napunjenim pištoljem u ruci prišao tužiocu te ga više puta udario po glavi, a zatim mu stavio cev pištolja na čelo, brutalno mu zapretivši da će ga da će ga ubiti.

Ubrzo je pobešnjeli Zahirović seo u svoj automobil i otišao ostavivši šokiranog tužoca, koji je o divljačkom napadu obavestio policiju.

Zahirović zatvora je navodno izašao tek nedavno. Rašid i njegov brat Zajko u medijima su se prvi pojavili kao žrtve, odnosno kao svedoci u slučaju ubjstva njihovog oca Omera, koji je 1997. stradao kao žrtva naručene likvidacije.

(Dijaspora.news/index.hr)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top