All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Ako samo jedan dan prekoračite boravak u Šengen zoni, kazna može biti DRASTIČNA

Ojačavanje bezbednosnih pravila unutar šengenske zone u poslednje vreme se sve više pominje, a neopreznim putnicima bilo bi dobro da znaju da zbog prekoračenja boravka u nekim situacijama mogu čak i da završe u zatvoru.

Naime, Francuska za one koji neregularno borave na njenoj teritoriji predviđa kaznu zatvora do jedne godine, 3.750 evra i tri godine zabrane ulaska, pišu “Večernje Novosti”.

Iako odlazak iza rešetaka u ovakvim situacijama, ipak, spada samo u domen puke zakonske teorije, valja znati da i takva mogućnost postoji.

Unutrašnja pravila EU jasno su precizirala da turistički ostanak na teritoriji zemalja potpisnica Šengenskog sporazuma može da iznosi maksimalno 90 dana u okviru poslednjih kalendarskih 180.

To važi i za građane Srbije.

Ukoliko neko samo za jedan dan pređe propisani limit, može da se nada da će mu, trenutno, gotovo sigurno, odbiti ulazak. Ako se, međutim, već našao u zemljama “Šengena”, rizikuje na povratku novčanu kaznu i zabranu sledećeg ulaska na određen period, koji može da potraje čak i do nekoliko godina.

Ta pravila se razlikuju od zemlje do zemlje.

(Dijaspora.news/Novosti)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top