All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

9 GODINA HIRURŠKE MAKAZE MU ŠETALE PO STOMAKU: Za sve muke kroz koje je prošao bolnica će platiti 10.000 evra!

Univerzitetska klinička bolnica (SKB) Mostar moraće da isplati A.P. (41), 10.000 evra plus kamate i troškove sudskog postupka, zbog lekarske greške tokom operacije 2003. godine.

Sud je doneo ovu presudu jer je nesrećni pacijent devet godina u stomaku nosio hirurške makaze, koje su lekari zaboravili u njegovoj utrobi. Čovek je trpeo nesnosne bolove, posle rutinske operacije čira na želudcu, aniko nije znao što je razlog. Slali su ga od jednog do drugog lekara, ali bolovi nisu prestajali.

“Često sam imao bolove u stomaku zbog kojih sam čak i ležao u bolnici. Prvi put sam jače bolove osetio godinu dana posle prve operacije kada sam ponovno hospitalizovan. Međutim, tamo su mi rekli da imam upalu pankreasa. Lečili su me od toga i bolovi su se smanjili. Ali, praktično sam proteklih 9 godina svaki čas imao probleme sa stomakom. Događalo se da me boli gde god se dotaknem i slično. Međutim, ni na jednom pregledu nisu videli makaze jer se one u suštini vide na ultrazvuku”, rekao je pacijent.

Razlog njegovih muka otkriven je tek u novembru 2012. godine i to na pregledu koji nije imao veze sa želucem.

“Konstantno sam kašaljao. Na kraju sam otišao da snimim pluća i doživio šok. Na snimku su se videle makaze duge 12 santimetara! To su makaze koje se na operacijama koriste za zaustavljanje krvarenja, mislim da im je stručni naziv “pean”. One su mi malo podigle pluća s jedne strane i to mi je izazivalo stalni kašalj”, kaže A.P..

Posle detaljnog pregleda ustanovljeno da mu je jedno plućno krilo uvećano, a na snimku se videlo da se makaze nalaze u debelom crijevu(!?). Punih devet godina kroz njegovu utrobu su putovale makaze, prvo kroz tanko crevo, pa onda kroz debelo gde su su se zaglavile.
Sve je to izazivalo velike bolove koje je jadni čovek jedva trpeo. Operativnim putem makze su ukonjene, ali su mu ostale trajne posledice i veštačenjem je utvrđeno da su njegove životne sposobnosti smanjene za 25 posto.

(Dijaspora.news/24 sata.hr)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top