All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Монографија “Тесла” представљена и у Филаделфији

У Филаделфији, једином америчком граду у којем се званично обележава дан рођења великог српског научника, представљена је монографија “Тесла”, Милована Матића, изванредног познаваоца Теслиног живота и дела и истраживача који проучава живот генијалног научника и изумитеља који је осветлио свет.

Представљање књиге уприличено је два пута у Институту за уметност, смештеном недалеко од Националног историјског парка САД. Гостовање Милована Матића организовала је Теслина научна фондација из Филаделфије, чији је оснивач Никола Лончар.

Монографију Тесла на 180 страница, великог формата, објавила је пре неколико месеци издавачка кућа Студио Бечкерек из Новог Сада на српском, енглеском и руском језику.

Реч је о сажето изнетој хронологији Теслиног живота и рада, вешто драматуршки укомпонованој причи која износи чињенице о његовом пореклу и уздизању на највиши ниво науке, о изумима који су дефинитивно променили свет.

Текст прати око 200 фотографија, од којих су неке први пут објавњене у овој монографији.

Читалац се сусреће са личностима као и са патентном и другом документацијом, са Теслиним уређајима и факсимилима његових текстова, исечцима из научних часописа и штампе који су хармонично уклопљени у причу Милована Матића.

Фотографије су из монографије Тесла Милована Матића.

(Dijaspora.news/RTS)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top