All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Деценија Централног савета Срба у Немачкој

Централни савет Срба у Немачкој (ZSD), у сарадњи с Управом за дијаспору при Министарству спољних послова и организацијама учесницима у пројекту, организује конференцију за медије 17. марта, којом жели да упозна јавност са својим радом и пројектима који се ове године реализују уз помоћ и сарадњу с институцијама из Србије. Истовремено ZSD жели да покрене иницијативу око обележавања 50. годишњице званичног почетка економске миграције из СФРЈ за Немачку.

Ова организација поручује да они, као платформа Срба у Немачкој, разматра ситуацију српске дијаспоре, формулише њене ставове и бори се са политичким средствима за решавање њених горућих проблема као што је школовање и образовање српске деце или општа дискриминација и незапосленост међу српским мигрантима.

Централни савет је у својим садржајима и активностима окренут првенствено земљи домаћина. Последњих година у фокусу рада ZSD-а је и тзв. развојна сарадња.

Немачка се променила у последњих 60 година. Томе је, између осталог, допринео велики број досељеника. Скоро сваки четврти становник Немачке вуче дошљачке корене, а међу дошљацима је и око 750.000 грађана српског порекла са свих простора бивше Југославије.

(Dijaspora.news/rts.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top