All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Hrvatica Mira unela razdor u Beloj kući: “Besni pas” je ne podnosi i želi da je otera, dok je Tramp štiti i poštuje

Dok je simpatizeri Matisa vide kao prepreku, oni u Trampovom timu vide je kao odanu osobu koja pazi na interese predsednika

Mira Radielović Rikardel, Hrvatica koja je lani imenovana u tim američkog predsednika Donalda Trumpa za pitanja odbrane i nacionalne bezbednosti, sada je označena kao prepreka u procesu imenovanja novih ljudi u Ministarstvo odbrane.

Prema pisanju portala DefenseNews, glavne funkcije u Ministarstvu odbrane i dalje su prazne već dva meseca nakon Trampovog dolaska na vlast. Međutim, simpatizeri ministra Džejmsa Matisa, poznatog po nadimku “Besni pas”, nadaju se da će Mira Radielović Rikardel, koju mnogi vide kao prepreku za kandidate, uskoro otići na novu funkciju, što bi moglo ubrzati proces imenovanja.

 

Izvori koji podržavaju Matisa sve su glasniji o svojim nezadovoljstvom s Mirom Radielović Rikardel, koja je trenutno u kancelariji predsedničkog osoblja (OPP) i bila je vitalni deo procesa razmatranja kandidata, uključujući sprovođenje razgovora. Niz izvora kaže da su se Matis i Radielović Rikardel direktno sukobljavali oko kandidata. Dva od tih izvora spekulišu da se Radielović Rikardel nadala da će dobiti mesto u Pentagonu nakon prelaznog razdoblja, možda kao zamenica ministra za politiku.

Dok je simpatizeri Matisa vide kao prepreku, oni u Trampovom timu vide je kao odanu osobu koja pazi na interese predsednika.

– Vrlo je poštovana i voljena u Beloj kući. Bela kuća misli da je napravila odličan posao u teškoj situaciji – rekao je jedan izvor.

Sada se čini da će Radielović Rikardel uskoro ići iz OPP-a, a jedan izvor rekao je da je čeka visoka pozicija u Ministarstvu trgovine. Neki izvori kažu da odlazak dolazi nakon velikog sukoba s Matisom, a jedan izvor rekao je čak da je Matis Beloj kući poručio: “Ili ide Mira, ili ja”.

Međutim, Trampu odan izvor to je demantovao rekavši da bi Radielović Rikardel to išlo u prilog jer je držala liniju protiv “politički neprihvatljivih” kandidata, prenosi Večernji list.

Njen otac je Hrvat rodom iz Breze u BiH, a u Ameriku se odselio tokom 50-ih godina prošlog veka. Odrasla je u Pasadeni u Kaliforniji, a u njenoj porodici govorio se hrvatski. Tokom 90-ih ušla je u politiku kao savetnica tadašnjeg republikanskog senatora Boba Dola.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top