All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Србин у Бразилу основао Институт “Никола Тесла”

Институт “Никола Тесла” у Бразилији бави се проучавањем области које је истраживао велики научник, а једна од најважнијих је пренос енергије без жица. На челу овог Института, основаног крајем 2012. године, је Београђанин Борис Петровић, који је и један оснивача.

Институт садржи функционалну, потпуно аутоматизовану лабораторију, направљену да се бави истраживањима Теслиних технологија, са акцентом на развој нових енергетских технологија, али и истраживање технологија био резонанце, објављено је на сајту Института.

Борис Петровић

Борис Петровић

Како се наводи, експерименте којима се институт данас бави, Тесла је започео 1899.године, али због недостатка новца није био у могућности да их заврши.

Тада свет није разумео Теслине идеје које су увек садржале космичку димензију, али је захваљујући Институту, поново је почео да открива Николу Теслу.

Нагли пораст интересовања за великог научника примећен је у САД и Русији, па је тако крајем 2016. године електронска верзија књиге о Тесли направљена за Амазонов Киндл (уређај за читање књига у електронској верзији), постала бестселер.

Поред тога бројна дела о Тесли започео је у Русији документариста Владимир Правдивчев, који је направио и документарни филм Господар света о Тесли, који је постао веома популаран.

Само у току прошле године руски претраживач Yandex пронашао је више од 5.000 видеа на интернету који су се односили на Теслу, што говори о великом интересовању за овог великог научника.

Dijaspora.news/RTS

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top