All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Признање Одбора за дијаспору и Србе у региону Милану Ђурићу из Будимпеште

Милану Ђурићу, директору Српског културног и документационог центра у Будимпешти 25. новембра је уручена Велика плакета – признање Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине Републике Србије.

На свечаности у Београду, у Народној скупштини Плакету је уручио Александар Чотрић, народни посланик и члан Одбора за дијаспору и Србе у региону, који је истакао да је Милан Ђурић награђен за успешну сарадњу с Одбором, развој и унапређење односа Срба који живе у иностранству с матичном државом и очување идентитета српског народа изван граница Србије, пише у саопштењу Одбора.

Александар Чотрић и Милан Ђурић

Александар Чотрић и Милан Ђурић

Посланик Чотрић је образложио да је Милан Ђурић пет година директор СКИЦ-а у Будимпешти, чији је оснивач Самоуправа Срба у Мађарској, и да, поред осталих значајних догађаја, успешно организује манифестације Месец српске културе у Мађарској, Сабор српске културе, Сусрет дечјих драмских радионица, Дан дечје књиге, Батањски народносни скуп, Радионицу Венцловић, као и гостовања писаца у српским школама у Мађарској, музичке концерте, ликовне изложбе, уметничке колоније, гостовања позоришта из Мађарске и Србије, наступе културно-уметничких друштава, пројекције наших филмова, промоције српских и мађарских књига и објављује капитална дела савремених аутора и из историје Срба у Мађарској.

Милан Ђурић је рођен у Сантову, у Мађарској, а дипломирао је на Академији ликовних уметности у Новом Саду.

Чотрић је указао да Србија и Мађарска имају веома добре политичке и економске односе и да развоју сарадње значајно доприносе српска и мађарска мањина у две земље. У Републици Мађарској живи око десет хиљада припадника српске заједнице коју представља кровна организација – Самоуправа Срба у Мађарској.

Захваљујући на Великој плакети скупштинског Одбора за дијаспору и Србе у региону, Милан Ђурић је рекао да је то признање и свим активистима и сарадницима Српског културног и документационог центра у Будимпешти и да представља снажан подстицај да у и времену пред нама још више раде на неговању и унапређењу истинских и трајних културних вредности нашег народа у Мађарској.

Dijaspora.news/rts.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top