All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Милан докторирао на Кембриџу у 30. години

Милан Врућинић је докторску тезу одбранио на чувеном Универзитету Кембриџ, у Лондону. Недавно је посету Бањалуци искористио да, са својим професорима на Природно-математичком факултету, одржи предавање.

Рођен у Лушци Паланци, код Санског моста 1985. данас у 31. живи у Лондону.

По завршетку основних студија физике на ПМФ-у, школовање је наставио у иностранству. Мастер студије из нано-материјала завршио је на Универзитету у Утрехту.

Докторат одбранио на Кембриџу. И тиме досегао посљедњу степеницу ка врху образовног система.

„Докторске студије 2011. почео сам из физике, тачније органских полупроводника, на најпознатијем одсеку за физику у свету, на Кембриџу”, каже Милан, сада доктор физичких наука.

Докторску тезу одбранио је у фебруару прошле године.

Као део тима, добио насловницу најзначајнијег научног магазина Сајенс.

У Лондону, засад, остаје да живи и ради. Али не заборавља оне који су помогли на почетку његовог, сада већ успешно завршеног пута.

Са сваким доласком користи прилику да стечено знање и искуства подели са студентима, али и колегама који намеравају да оду.

„Има много студената који су изузетно вредни, који умеју да репродукују оно што су чули. Милан је показивао и више од других. Моје задовољство је, да осим потенцијала који има, он је тај потенцијал и реализовао”, каже проф. др Бранко Предојевић са Природно математичког факултета у Бањалуци.

Да би дошао до крајњег одредишта, прешао је Милан дуг пут. Настојао је да буде што бољи студент на основним студијама, али и да помаже у размени студената путем организација невладиног сектора. Јер, све то, у коначници, поручује, утиче на то да ли ћете бити примљени на жељени факултет, али и добити стипендију.

(РТС)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top