All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Конкурс за медије Срба из региона

Министарство кутуре и информисања расписало је конкурс за суфинансирање проjеката из области jавног информисања припадника српског народа у земљама региона у 2017. години. Конкурс је отворен до 16. марта.

Конкурс се расписује ради пружања финансијске подршке производњи медијских садржаја из области јавног информисања који доприносе истинитом, непристрасном, правовременом и потпуном информисању на матерњем jезику, очувању српског jезика, националног и културног идентитета припадника српског народа коjи живе у земљама региона: Мађарскоj, Хрватскоj, Румуниjи, Македониjи, Албаниjи, Црноj Гори, Босни и Херцеговини и Словениjи, пише на сајту Министарства културе и информисања.

Средства опредељена за овај конкурс износе 20.000.000,00 динара.

Најмањи износ средстава који се може одобрити по пројекту износи 500.000,00 динара, а највећи износ средстава по пројекту износи 2.000.000,00 динара.

Учесник Конкурса може поднети захтев за суфинансирање највише до 80% вредности пројекта.

ПРАВО УЧЕШЋА

На Конкурсу може учествовати:

издавач медија чији медиј је регистрован у наведеним земљама; правно лице, односно предузетник регистрован у наведеним земљама, који се бави производњом медијских садржаја и који приложи доказ да ће суфинансиран медијски садржај бити реализован путем медија у наведеним земљама.

Право учешћа на Конкурсу немају лица која су у претходном периоду добила средства намењена пројектном суфинансирању, а нису у уговором прописаном року и форми поднела наративни и финансијски извештај и лица за која се утврди да су средства ненаменски трошила.

Учесник Конкурса може конкурисати само са jедним проjектом.

Издавач више медија има право учешћа на Конкурсу с једним пројектом за сваки медиј.

Програмски приоритети су:

очување српског националног, културног и језичког идентитета; јачање стручних капацитета у области информисања припадника српског народа у земљама региона; програми намењени деци и малолетницима.

Детаљне информације о Конкурсу могу се наћи на сајту Министарства културе и информисања Републике Србије.

Dijaspora.news/RTS

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top