All for Joomla All for Webmasters
Srbija

И У “ЈУРИ” ИМА ЉУДСКОСТИ Самохрана мајка оболела од карцинома добија нови уговор

Самохрана мајка Виолета Петровић, оболела од карцинома, добиће нови уговор од компаније “Јура”, саопштио је градоначелник Ниша Дарко Булатовић. Виолета Петровић каже да је срећна што је на крају све испало добро.

Булатовић је на конференцији за новинаре у Нишу рекао да се, по сазнању за Виолетину ситуацију, одмах ступило у контакт са њом и са компанијом “Јура”.

Вулин захвалио “Јури” што радницу враћа на посао

Министар рада Александар Вулин рекао је на конференцији за новинаре да се компанија “Јура” у случају раднице Виолете Петровић, понашала у складу са законом, али да је показала да може да води рачуна и о људскости.

Вулин је захвалио тој компанији што је вратила радницу на посао.

“Забринути специфичношћу и озбиљношћу проблема који Виолета има, истог тренутка смо ступили у контакт са њом, обавили смо разговор са Виолетом и констатовали да ће проблем бити решен на овај или онај начин”, објашњава градоначелник Ниша.

Он је прочитао саопштење компаније “Јура”, која је нагласила да болесној жени није дала отказ, већ јој је радни однос престао јер је истекао уговор.

Виолета каже да је срећна што је на крају све испало добро.

“Срећна сам што је на крају тако. Хвала свима, хвала компанији ‘Јура’, градоначелнику, хвала министру Вулину, не знам шта да кажем друго. Ипак је на крају све испало добро”, поручује Виолета.

Булатовић је раније данас за Танјуг рекао да је добио писмо од “Јуре” у којем пословодство наводи да нису били свесни околности и специфичне ситуације у којој се Виолета нашла пошто јој није продужен уговор који је имала на одређено време, а у међувремену је оболела од карцинома.

Он је тим поводом и одржао конференцију за новинаре у Нишу.

“Учинили смо све што је у нашој моћи да помогнемо у решавању тог проблема. Разговарали смо пре свега са њом, па са руководством и директорима корпорације ‘Јура’. Добили смо одговор да је корпорација решила да из моралних и хуманих разлога пружи помоћ у оквиру својих могућности и понуди јој уговор”, рекао је Булатовић.

Он је захвалио представницима компаније, Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и свима који су помогли у решавању проблема.

Виолета Петровић је у међувремену изјавила да је раније данас била код градоначелника Булатовића, да су разговарали о свему и да је он рекао да ће учинити све да јој помогне како би се решила та ситуација.

“Хвала му на томе”, рекла је Петровићева и објаснила да је код градоначелника Ниша претходно било и пословодство “Јуре”, а да је затим она заједно са инспекторком рада разговарала са Булатовићем.

РТС

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top