All for Joomla All for Webmasters
Srbija

NENAD BRANIO DEVOJKU, PA GA PRETUKLI NASMRT! Niko neće biti kažnjen jer slučaj ZASTAREVA!

Za ubistvo Nenada Vučkovića, mladića koji je nasmrt pretučen pre šest godina u restoranu Carska ohota na Adi Huji, niko neće odgovarati, jer je slučaj zbog neodgovornosti nadležnih zastareo.

Vučkovića je, nažalost sustigla sudbina brojnih žrtava srpskog pravosuđa, koje su umesto pravde dobile rešenje o zastarelosti postupka protiv okrivljenih.

Naime, od zločina koji se dogodio u noći između 16. i 17. juna 2012. godine – kada su Vučkovića gosti restorana sa kojima se posvađao nasmrt pretukli palicama – prošlo je tačno šest godina: dvostruko više od maksimalne zaprećene kazne za ovo krivično delo (učestvovanje u tuči).

Zastarelost krivičnog gonjenja nastupilo je juče, a 20. juna ono će samo biti i zvanično potvrđeno, dok će suđenje trojici okrivljenih će biti prekinuto.

To da će slučaj zastariti očekivao sam od srpskog pravosuđa, to je naša slika i prilika, kaže rezignirano Petar Vučković, Nenadov otac.

– Kivan sam na sve… Videćemo koje načine imamo da zatražimo pravdu, da krivci za smrt mog sina budu kažnjeni, a ti tužioci i sudije, koji su takođe krivi, da snose posledice i odgovornost. Spreman sam da idem i do Strazbura – kaže Vučković.

 

Otac ubijenog mladića izbliza je pratio kako slučaj ubistva njegovog sina “propada” kroz rupe u sistemu a počinioci izbegavaju odgovornost.

 

– Od početka je sve išlo traljavo, i prvo suđenje pred Višim sudom, pa kasnije i odluka Apelacionog suda kojim je ono poništeno, a na kraju i menjanje krivičnog dela u učestvovanje u tuči i spuštanje slučaja u Prvi osnovni sud. Sve je urađeno tako traljavo, i to najblaže rečeno. Svakim rešenjem išlo se ka tome da postupak zastari, šta to znači? Pametnom znači dosta – kaže Vučković.

Koren problema je, kako smatra nesrećni otac, u tome što je prvi postupajući tužilac loše kvalifikovao krivično delo – makar je tako smatrao sud. Zato je pala i prva presuda, postupak se do iznemoglosti odužio, a epilog je, na koncu, poražavajući.

 

– Hoće li sad taj tužilac snositi posledice? Hoće li sudije koje su odlagale ročišta? Pa na kraju će okrivljeni ispasti žrtve, država će morati da im plati odštetu – priča Petar Vučković.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top