All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Zvao me je i rekao: “Sine, brzo dolazi, visim iznad Morave”. Kako je Bog pogledao mog oca, vozača kamiona koji je danas umalo pao sa mosta (FOTO)

Nenad Savić, sin Miodraga Savića koji je satima u kabini kamiona visio iznad ledene Morave, priča za Telegraf šta sve dešavalo danas na auto-putu kod Jagodine.

– Odvezao sam oca do kamiona,trebalo je da iz Paraćina krene na utovar. Desetak minuta kasnije pozvao me je i  rekao “Sine, brzo dolazi imao sam saobraćajku kod Mijatovca, visim iznad Morave”. Odmah sam odjurio do njega, a kad sam video kamion kako je probio ogradu mosta i kabinu iznad vode sledio sam se – priča za Telegraf nenad Savić iz Paraćina, čiji je otac Miodrag danas spasen posle prave drame na auto-putu kod Jagodine.

Brzo su se na mesto nesreće pojavile ekipe Hitne pomoći,  policije i vatrogasaca koje su odmah počele da prave plan kako da Miodraga izvuku iz kabine.

Foto: Telegraf

– Sreća, pa je bio svestan. Video sam da je uplašen, ali da drži strah pod kontrolom. Ipak je on bivši vatrogasac i nije dao da ga panika savlada. Ni meni nije bilo naravno svejedno, jer sam bio svestan da se kamion maltene drži samo na zadnjoj osovini i da svake sekunde nešto može da krene po zlu. Trudio sam se da mu skrenem misli, stalno sam ga zagovarao – prepričava Nenad Savić.

Foto: Telegraf

Tada mu je otac i rekao šta se zapravo dogodilo na auto-putu kod Ćuprije.

Foto: Citalac Telegrafa

– Put je bio pod snegom i jednostavno je proklizao i izgubio kontrolu. Imao je ludačku sreću da se kamion nekako zaustavio. Još pola metra da ga je vukla inercija, završio bi u reci. Zato mi je i rekao da ga je Bog pogledao – priča nam Savić.

Foto: Telegraf

Njegov otac posle skoro četiri sata provedenih u ledenoj kabini uspešno je spasen i odmah upućen u bolnicu u Ćupriji.

Foto: Citalac Telegrafa

Foto: Citalac Telegrafa

– Imao je povišen pritisak, a lekari su mi rekli da će mu proveriti i šećer u krvi. Promrzao je, ali nema težih povreda. Nadam se da će ga danas pustiti kući da se oporavimo svi od ovog šoka – kaže Nenad Savić.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top