All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

“Žuta kuća” još postoji, krijumčare decu i vade im organe: Jezivo upozorenje sa granice Kosova i Albanije

Sali Beriša, nekadašnji predsednik Albanije dobio upozorenje da se deca sa Kosova švercuju u Albaniju radi trgovine organima

Izgleda da “žuta kuća” nikada nije prestala da radi. Policajac koji radi na granici Kosova i Albanije, uputio je jezivo upozorenje nekadašnjem predsedniku Albanije Sali Beriši, da se tim putem još uvek krijumčare deca radi trgovine organima i od njega zatražio pomoć.

– Policajac prijavljuje postojanje organizovane grupe koja krijumčari decu radi transplatacije unutrašnjih organa! Pozivam tužilaštvo da pokrene istragu – napisao je Beriša, a zatim preneo poruku od policajca.

– Ja sam policajac na granici kod Kukesa. Možete spasti mnogo dece. Na granici Kosova i Albanije, krijumčare decu mlađu od 18 godina radi transplatacije organa. Falsifikovanim izvodima podmićuju policajce sa 20.000 leka (oko 15.000) evra. Dosad je prokrijumčareno devetoro dece koja su kidnapovana u siromašnim selima. Molim te obelodani i učini nešto – napisao je policajac Beriši.

Foto: Tanjug/AP

Darko Trifunović, profesor na Fakultetu bezbednosti, kaže da mu ova priča zvuči “jezivo poznato”.

– Ovo mi zvuči realno i poznato i tu se uglavnom po mom mišljenju radi o romskoj deci. Mi imamo bezbroj takvih neistraženih slučajeva. tako je 1992. godine u Bosni ubijeno 200 romske dece u najstrašnijem masakru. Svi govore o Srebrenici, a niko da pomene 1992. godinu i selo Sijakovac u kome su romskoj deci vađeni organi. To je najmonstruozniji zločin u Bosni, to su uradili isti ljudi a nikada nisu odgovarali. To su Albanci sa Kosova koji su bili u hrvatskim jedinicama – rekao je Trifunović.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Milovan Drecun predsednik odbora za KiM kaže da je to velika opasnost za sve u regionu.

– Kosovo i Albaniju kontrolišu kriminalne grupe, koje nastavljaju da rade ono što su radili nesrećnim Srbima koje su kidnapovali i vadili im organe. Postavlja se ozbiljno pitanje kakva je Albanija država kada te slučajeve policajac ne prijavljuje svojim nadređenim nego nekom Beriši, koji je istovremeno predvodnik svoje kriminalne grupe na severu Albanije, koja je najodgovornija za ubacivanje terorista i naoružanja 1989. godine na Kosovo – rekao je Drecun.

dijaspora.news/alo.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top