All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Zbog najavljenog nevremena otkazane hiljade letova u SAD- u

Jako nevrijeme i mećava će, prema najavama meteorologa, pogoditi veliki dio sjeveroistočnog dijela SAD naredna dva dana, zbog čega su avio-kompanije već otkazale oko 4.000 letova u tom dijelu zemlje.

Upućeno je upozorenje na mećavu za Njujork i djelove Nju Džersija i južnog dijela države Konektikat od noćas pa tokom većeg dijela sjutrašnjeg dana, sa očekivanim naletima vjetra do 90 kilometara na čas i lošom vidljivošću.

Njujork bi mogao da dobije do pola metra snijega, kao i Boston, a Filadelfija oko 30 centimetara, a glavni grad SAD, Vašington, oko 25 centimetara.

Vebsajt koj prati letove “Flajtaver” saopštio je da su američke avio-kompanije otkazale oko 4.000 letova danas i sjutra zbog nevremena koje će poremetiti putovanja na sjeveroistoku SAD.

Prema “Flajtaveru”, više od 1.100 letova otkazano je danas i više od 2.800 sjutra.

Danas je otkazano najviše letova u Čikagu, dok je sutra najviše letova otkazano za Vašington, Njujork i Boston.

Očekuje se da bi slab snijeg mogao da počne da pada večeras i da se pojača tokom noći, a najveće padavine su predviđene sjutra tokom dana.

Zvaničnici upozoravaju na moguća plavljenja na obali i nestanke struje.

Gradončelnik Njujorka Bil de Blazio rekao je da će škole u Njujorku sjutra biti zatvorene i pozvao stanovnike da izbjegavaju nepotrebna putovanja.

“Spremamo se za veliku oluju sjutra i Njujorčani treba takođe da se pripreme za snijeg i opasne uslove na putu”, rekao je De Blazio.

Ovo zahlađenje dolazi nedjelju dana pošto su u toj oblasti temperature bile porasle na preko 15 stepeni.

Dok se američka istočna obala priprema za snijeg, nevrijeme prolazi kroz srednji zapad SAD, gdje su bila brojna otkazivanja letova i najveće snježne padavine od sredine decembra. Pogođene su države Minesota i Mičigen, gdje zbog nevremena od prošle srijede neki djelovi još nemaju struje.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top